02/06/2015 | Dnevna soba,Featured | Komentari

Namještaj rađen po mjeri u dnevnom boravku

Ovo je preuređenje dnevnog boravka od 48 kvadrata koji ima oblik slova L. Zahtjev klijenta bio je da osmislimo udoban prostor za druženje uz obveznu biblioteku. Razvedeni tlocrt u dva nivoa rasporedili smo na gornji dio gdje smo smjestili kuhinju i blagovaonicu dok je dnevni boravak s bibliotekom na donjem nivou.

Na samom ulazu u stan postavili smo staklenu kliznu stijenu kako bi odvojili ulazni prostor od dnevnog boravka. U ulazni prostor koji smo dobili postavljanjem klizne stijene, smjestili smo garderobni ormar za kapute i cipele.

Cijeli dnevni boravak izrađuje se po mjeri. Poželjno je da taj prostor traje dugi niz godina, pa je važno odabrati materijale koji se lako mogu kombinirati s manje trajnim namještajem. Centralno mjesto zauzima kamin oko kojega se nastavlja graditi priča.

Uvučena intimnija zona je dio biblioteke, a otvoreni dio dnevnog boravka osigurava slobodnu komunikaciju s blagovaonicom i kuhinjom. Montiranom namještaju je potrebno pridružiti manje komade s detaljima da bi prostor dnevnog boravka dobio svoj finalni izgled.

Izvor: indizajn.rtl.hr

Vaš komentar na članak: