15/10/2014 | Featured,Namještaj | Komentari

Moderni ormarići u blagovaonici

Imate li mjesta u svojoj blagovaonici, svakako je odlična ideja da nabavite, ako već niste, ormarić koji će dobro pristajati uz već postojeći stol i stolice. U ovakav ormarić mogu stati tanjuri, pribor za jelo, salvete i sve ostale sitnice koje se postavljaju na stol kada se ide objedovati. Ovako ćemo rasteretiti kuhinjske elemente, što je veoma bitno.
Ormarići u blagovaonici podsjećaju nas na šarm starih vremena no, iako su se u prošlosti koristili više nego danas, moguće je kupiti moderan komad namještaja s istom namjenom. A budući je retro u modi, imate li kakav stari ormarić na tavanu i uz to spretne ruke, uvijek možete krenuti u akciju i napraviti nešto baš prema svom ukusu. Ponekad je samo jedan detalj dovoljan da bi se ulila modernost i suvremenost u cijeli komad namještaja. Stoga evo kako kupiti ili napraviti moderan ormarić za blagovaonicu.

Bojom – znate li da su neonske boje ove godine IN? Dakako, ne morate biti toliko drastični, dovoljno je ipak izabrati neku manje vrišteću boju, ali jednako dramatičnu. Što kažete na jarko crvenu ili ljubičastu? Ako vam je blagovaonica inače pomalo siva i dosadna, ovo će biti puni pogodak.

Sa stilom – stručnjaci kažu kako ormarić u blagovaonici treba izgledati poput lijepe biljke u prostoru ili poput lijepog umjetničkog djela na zidu. Odlučite se za ormarić jednostavnih i čistih linija kako biste unijeli stilski ugođaj u svoju prostoriju za objed. Ukoliko su vam blagovaonica i kuhinja spojene, ormarići mogu biti izvrstan način da se ta dva prostora vizualno razdijele.

Na zidu – tradicijski ormarići stoje na podu, nemaju ili imaju nožice, ali oni moderni posebni su upravo po tome što se montiraju na zid i tako se dobiva dojam kao da plutaju u bestežinskom prostoru. Razmislite i o ovakvom rješenju koje je ultra moderno.

Umjetnošću – ormarići nisu samo za pohranu stvari već mogu biti i način pomoću kojeg se mogu istaknuti umjetnička djela, bilo da se radi o slikama koje ćete objesiti iznad ormarića ili vazama, lampama i sličnim predmetima koje možete staviti na sam ormarić.

Izvor: pomjeri.hr/

Vaš komentar na članak: