Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Maleni stan opremljen vrlo skromnim proračunom

Advertisement

Očito je da je ovaj vrlo mali švedski stan ukupne površine od samo 26 kvadratnih metara uređen vrlo skromnim proračunom: vintage namještaj, suzdržane boje i minimalan dekor. No, unatoč tome dizajner je učinio sve kako bi u njega unio šarm i dražesnost. Rezultat njegova rada je izvrstan životni prostor uređen za mladu djevojku.

Mali stan od 26 kvadrata

Stan se nalazi u kući bogate povijesti u glavnom gradu Švedske. Arhitekt JE Leo podigao je ovu stambenu zgradu davne 1880. godine. Izvanredna visina stropa od 3,6 metara, parket riblja kost, ogledala u prozorskim klupama i očuvane štukature, ovaj su maleni stan učinili posebnim. Uz dosljedno korištene vrhunske materijalne i dobro iskorištenu površinu od 34 m2, stvoren je savršen mali dom u kojem ništa nije prepušteno slučaju.

Mali stan od 26 kvadrata 4

Otvoreni tlocrt i puno svjetla iz visokih prozora stvoren je skladan i vrlo ugodan stan. Kuhinja je dobro osmišljena s mnogo skladištenog prostora i ekskluzivnim izborom materijala. Bijela mramorna radna ploha dobro je kontrastirana s kuhinjskim ormarima od oraha. Tu je i integrirani hladnjak sa zamrzivačem te ugrađena pećnica, mikrovalna i perilica posuđa.

U hodniku se nalazi veliki ormar, a vrata ormar su dostupna i na galerijici u kojoj se nalazi spavaća soba s velikim krevetom.

Mali stan od 26 kvadrata 18

Visoko među krovnim rozetama i štukaturama, u prostranoj galeriji stana nalazi se prostor za pohranu i bračni krevet.

Mali stan od 26 kvadrata 21

Apartman ima izvrsno organiziranu i raskošno opremljenu kupaonicu o kojoj mnogi sanjaju. Osim tuš kabine, tu su i zidni WC, sušilo za ručnike i umivaonik s velikim ogledalom. Bijele jednostavne pločice upotpunjene su tamno sivim pločicama s podnim grijanjem. Osim toga, u ovoj je maloj mokroj prostoriji svoje su mjesto pronašle perilica i sušilica rublja.

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: