Maleni stan opremljen vrlo skromnim proračunom

Očito je da je ovaj vrlo mali švedski stan ukupne površine od samo 26 kvadratnih metara uređen vrlo skromnim proračunom: vintage namještaj, suzdržane boje i minimalan dekor. No, unatoč tome dizajner je učinio sve kako bi u njega unio šarm i dražesnost. Rezultat njegova rada je izvrstan životni prostor uređen za mladu djevojku.

Mali stan od 26 kvadrata

Stan se nalazi u kući bogate povijesti u glavnom gradu Švedske. Arhitekt JE Leo podigao je ovu stambenu zgradu davne 1880. godine. Izvanredna visina stropa od 3,6 metara, parket riblja kost, ogledala u prozorskim klupama i očuvane štukature, ovaj su maleni stan učinili posebnim. Uz dosljedno korištene vrhunske materijalne i dobro iskorištenu površinu od 34 m2, stvoren je savršen mali dom u kojem ništa nije prepušteno slučaju.

Mali stan od 26 kvadrata 4

Otvoreni tlocrt i puno svjetla iz visokih prozora stvoren je skladan i vrlo ugodan stan. Kuhinja je dobro osmišljena s mnogo skladištenog prostora i ekskluzivnim izborom materijala. Bijela mramorna radna ploha dobro je kontrastirana s kuhinjskim ormarima od oraha. Tu je i integrirani hladnjak sa zamrzivačem te ugrađena pećnica, mikrovalna i perilica posuđa.

U hodniku se nalazi veliki ormar, a vrata ormar su dostupna i na galerijici u kojoj se nalazi spavaća soba s velikim krevetom.

Mali stan od 26 kvadrata 18

Visoko među krovnim rozetama i štukaturama, u prostranoj galeriji stana nalazi se prostor za pohranu i bračni krevet.

Mali stan od 26 kvadrata 21

Apartman ima izvrsno organiziranu i raskošno opremljenu kupaonicu o kojoj mnogi sanjaju. Osim tuš kabine, tu su i zidni WC, sušilo za ručnike i umivaonik s velikim ogledalom. Bijele jednostavne pločice upotpunjene su tamno sivim pločicama s podnim grijanjem. Osim toga, u ovoj je maloj mokroj prostoriji svoje su mjesto pronašle perilica i sušilica rublja.

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: