05/09/2014 | Featured,Kupatilo | Komentari

Kupaonica sa stilom – samostojeće kade

Kada gledamo stare filmove, nerijetko smo osupnuti prizorom iz kupaonice – lijepa žena kupa se u mirišljavoj i pjenušavoj kupki u kadi koja je samostojeća i okružena desecima svijeća. Neki bi se zadržali na lijepoj ženi, ali danas govorimo o lijepoj i samostojećoj kadi koja lako postaje ukras svake kupaonice.

Mnogo je razloga da za svoju kupaonicu izaberete samostojeće kade, a samo neki od njih su funkcionalnost i stil. Većina će ih izabrati upravo zbog ovoga drugoga jer definitivno se radi o komadu namještaja koji itekako privlači poglede te nam omogućuje da se u vlastitoj kući osjećamo poput prinčeva i princeza.

Još jedan razlog zašto su samostojeće kade cijenjene jest taj što stvaraju prozračnije i otvorenije prostore te i oni maleni izgledaju prihvatljivije i ljepše. Također, samostojeće kade nisu samo kade, one se pretvaraju u umjetničko djelo koje daje pečat cijeloj kupaonici. Uz ovo, i vlastiti dom postaje mjesto u kojem imamo spa tretman jer ćemo se definitivno osjećati kao u bogatom spa salonu dok se kupamo u ovakvim kadama.

Ne treba zaboraviti ni raznolikost materijala koji se koriste pri izradi ovakvih kada. One obične su od emajla, ali zato su samostojeće i od drveta, i od kamena i od klasičnog emajla. Primjerice, drvena samostojeća kada pravo je remek djelo, bogate strukture, a i oblik iskače iz tradicije pa su tako drvene samostojeće kade četvrtastog oblika. A tek one kamene – kao da unose sirovu ljepote prirode u kupaonice jer izgledaju poput ogromnog komada kamena koji je iz prirode direktno prenesen u naš životni prostor. Dakako, klasični emajl nudi različite mogućnosti oblikovanja pa tako one obične ovalne kade sve više gube na svojoj vrijednosti, a zamjenjuju ih najrazličitiji oblici – jajasti, u obliku šalice, okrugli, i da dalje ne nabrajamo

U svakom slučaju samostojeće su kade odličan stilski dodatak za kupaonice. Vrlo dobra su alternativa tradicionalnom načinu postavljanja kada, ali i tradicionalnim oblicima i materijalima od kojih se prave. A mnogo je toga i u njihovoj jednostavnosti zbog koje izgledaju sofisticirano i delikatno.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: