Kreativne dječje police

Dječja je soba prostor u kome neobični oblici i ideje mogu doći do punog izražaja

Police su elementi namještaja kojima možemo brzo i lako utjecati na promjene u prostoru, kako u funkcionalnom, tako i u vizualnom smislu. Dječje sobe su prostori izloženi stalnim promjenama pa razmislite o novim kreativnim mogućnostima koje pružaju police!

Nekoliko zadnjih godina police su izrazito trendovski element. Svojim neobičnim dizajnom privlače pozornost u svakom prostoru, ali dječja je soba prostor u kome neobični oblici i ideje mogu doći do punog izražaja.

Zid iznad radnog stola dekorirajte policom u obliku stabla, cvijeta ili nekog drugog oblika iz prirode. Kose police više nisu novost. Igra smjerova dat će smisleni oblik cjelini, prostor će biti iskorišten, a soba će dobiti sasvim novi izražaj. Naglasite bojom elemente na samim policama ili obojite zid u boju koja odgovara postojećim elementima.

Za sve one koji se ne osjećaju više tako malima predlažemo police koje će stilizirano predstavljati prirodne oblike i na taj način unijeti malo više ozbiljnosti u sobu. U takvim koncepcijama dekoracija u prostoru može postati i predmet poput skija ili nekog drugog sezonskog predmeta.

Police mogu postati i element za izgradnju različitih zona sobe kojima će se vizualno ograničiti prostor spavanja ili rada. Ovakvi će oblici osobito razveseliti mališane, jer obogaćeni led rasvjetom i bojama mogu postati prava kreativna oaza za igru. Kad se uz svu zabavu omogući i funkcionalni prostor za smještaj stvari, cilj je postignut.

Odličan vizualni efekt postići ćete povezivanjem dviju zona sobe sa jednostavnim slaganjem polica u nizu, igrajući se visinama i širinama. Ova nepravilna „zmija“ privući će pažnju, a prostor ispod same police dodatno dekorirajte. Jednostavna i bezizražajna soba za čas će postati dinamična i vesela.

Kose zidne police jednostavnog oblika i izražajne boje unijet će vedrinu u svaku sobu, ali poseban ćete efekt postići stavljanjem samog kreveta u policu! Za ovakav zahvat je nužna nešto veća površina sobe i zid oslobođen svih dodatnih elemenata.

Jednostavnost ovakvih oblika omogućuje dekoriranje zida tapetom, crtežima i detaljima koji mogu biti vrlo izražajni.

Ukoliko je soba većih dimenzija, stvorite međuprostore smještajem polica u sredinu sobe. Stvaranje kružne veze u prostoru je vrlo funkcionalno pa može omogućiti i preduvjete za smještaj dvoje ili više djece u odvojene zone, a da se pri tome djeca ne osjećaju stisnuto.

Ako ste ipak bojažljivi i neskloni vizualnim naglascima, predlažemo da se poigrate jednostavnom igrom horizontalnih polica, zatvorenih elemenata i boja. Svaka je polica lijepa na svoj način, ali kada ju smjestite na pravo mjesto, postat će pravi ukras prostora.

Izvor: zena.hr

Vaš komentar na članak: