Kako urediti balkon? Kreativni dizajni koje ćete zavoljeti!

Možda ne znate šta ćete tačno sa vašim balkonom? Ali, postoje načini da od balkona napravite jedinstven i kreativan prostor. Evo nekoliko zanimljivih ideja da osvježite balkone.

Udahnite duboko

ideje-za-uredjenje-balkona-1

Balkon je odlično mjesto u vašem domu gdje možete stvoriti šarmantan prostor. Koristite balkon na konstruktivan način i stvorite smirujuće područje gdje se možete opustiti.

Proširite sobu pomoću balkona

ideje-za-uredjenje-balkona-2

Balkon vam može pomoći da stvorite iluziju većeg prostora unutar vašeg doma. Izgleda fantastično ako ga ukrasite na isti način i istom paletom boja kao prostoriju na koju se nastavlja.

Vrt na balkonu

ideje-za-uredjenje-balkona-3

Ako nemate prostora za uzgoj biljaka, onda jednostavno od balkona možete napraviti mali vrt. Biljke možete povezati za ogradu kako bi se mogle “penjati”.

ideje-za-uredjenje-balkona-4

Malo mjesto za bijeg

ideje-za-uredjenje-balkona-5

Ne morate imati ogroman balkon – manji, privatniji također može biti udoban i opuštajući.

Sjedite

ideje-za-uredjenje-balkona-6

Prilagodite stol i stolice ukupnom dizajnu. Ako imate dug balkon, zašto ne bi stavili klupu za sjedenje na njeg? S druge strane, ako je balkon manji, onda bi odgovarale stolice i stol tipa nekog francuskog bistroa.

Rasvjeta za savršen ambijent

ideje-za-uredjenje-balkona-7

To što je balkon vani, ne znači da rasvjeta nije bitna. Lampe i svijeće će stvoriti ugodan ambijent u večernjim satima. Pazite na cjelokupnu temu prilikom odabira rasvjete.

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: