Kako odabrati boje u spavaćoj sobi

Prilikom uređenja enterijera najveći izazov je odabir i uklapanje boja. Odabrane boja će u najvećoj meri davati pečat prostoru i definisati osećaj tokom boravka u njemu.

Ukoliko imate osećaj da postoji bezbroj kombinacija i da ne znate odakle početi, pogledajte neke od naših saveta.

Spavaće sobe nemačkog proizvođača nameštaja Hulsta smo iskoristili za prikaz koloritne šeme uređenja.

Ukoliko želite sobu belih zidova i nameštaja, da bi izbegli monotonost, unesite jarku boju u detalje. Idealni su: jastuci, dekorativni elementi ili posteljina u jarkoj boji koje, kada vam dosade, možete lako zameniti.

Tople zemljane boje su idealno rešenje za uređenje spavaće sobe. Paleta braon i žute boje odaju osećaj topline i ušuškanosti.

Uz ove boje možete kombinovati nameštaj neutralnih boja: crne i bele kao što je izvedeno na slici ispod.

Uz krevet izveden od drveta ukombinovan je ormar i natkasne visokog sjaja u beloj boji.

Bordo boja je postala apsolutni hit u enterijerima. Materijali visokog sjaja u ovoj ovoj boji deluju bogato i elegantno.

Upravo ovaj efekat će imati cela soba ukoliko budete kombinovali brodo sa zemljanim tonovima braon i krem.

Obratite pažnju da braon boja ima primesu crvenkaste nijanse.

Najlakše za uklapanje su neutralne boje i tonovi. Tako nećete pogrešiti prilikom uklapanja bele i crne sa svim nijansama sive boje.

Sivi zid iznad uzglavlja i crno beli nameštaj obogatite detaljima u nežnim bojama kao što je prekrivač puder boje. Upravo zbog ovog detalja, tepih braon boje se lepo uklapa u ceo ambijent

Nameštaj bele boje je najzahvalniji za kombinovanje. Na slici ispod je nameštaj izveden u trenutno najaktualnijoj kombinaciji: tamno drvo i svetli materijal visokog sjaja.

Zid plave boje sa zlatnim ramovima se odlično uklapa u ovu kombinaciju nameštaja. Boja ovog zida je mogla da bude i drugačija ali bi dobro uklapanje opet bilo zagarantovano.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: