21/05/2015 | Featured,Kuhinja | Komentari

Kako manju kuhinju učiniti većom

Kod malih kuhinja potrebna je pametna organizacija kako bi svi članovi u njoj svakodnevno mogli dobro funkcionirati, a nekim promjenama možete dobiti još više prostora.

Možda vam se na prvi pogled čini kao da ste već sve učinili kako bi vaša mala kuhinja izgledala što prostranije i funkcionalnije, ali postoje još neki detalji koji konačnici mogu značiti veliku razliku kad je iskoristivost prostora u pitanju.

Palete boja i sjaj

Radite li novu kuhinju ili, primjerice, bojite zidove, birajte svijetle tonove jer će prostor djelovati veće i manje zagušeno. Kod odabira fronti na kuhinji pomoći će visoki sjaj jer će se svjetlost djelomično odbijati pa će prostor također djelovati prostranije. Kod manjih preinaka možete, primjerice, zamijeniti samo prednje fronte na gornjim ormarićima u nekoj od svjetlijih boja i kuhinja će odmah biti veća i svježija. Još jedan trik jest da gornji ormarići budu od stakla jer to će dati dodatnu dubinu pa će prostor također biti ugodniji oku na prvi pogled.

Ručkice na ladicama i vratima

Ako možete, stavite što manje ručkice, koje nisu ispupčene jer vam se lako može dogoditi da zapinjete za njih i u maloj kuhinji će otežati boravak više ljudi odjednom. Najbolje što možete učiniti jest da ručkica uopće nema, već se otvaranje vrši dodirom direktno za frontu ili na potisak pa se vrata otvaraju sama.

Pohranjivanje namirnica i stvari

Dublje ladice umjesto klasičnih omogućit će vam bolje spremanje stvari i pribora poput lonaca koje onda možete slagati jedan u drugi. Kada birate gornje ormariće, neka budu do stropa. Na najgornje police možete složiti stvari koje ne koristite često.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: