22/05/2015 | Featured,Kupatilo | Komentari

Kako malu kupaonicu učiniti većom

Želite li preurediti ili osvježiti malu kupaonicu, pomoću dobrih trikova možete učiniti puno i vizualno je učiniti većom.

Kupaonica može biti pravo utočište nakon napornog radnog dana uz toplu kupku ili dugo tuširanje, a male promjene mogu je učiniti ugodnijom.

Planirate li je tek osvježiti detaljima donosimo nekoliko prijedloga kako to učiniti.

Rasvjeta

Imate li ukrasne zavjese na prozorima, maknite ih i pustite svjetlo u kupaonicu. Trebate li privatnost, zamijenite ih onima od propusnih materijala kako bi svjetlost ušla u prostoriju. U slučaju da imate mogućnosti, ugradite veći prozor, a umjesto klasičnih žarulja žućkastog svjetla, stavite bijelu LED rasvjetu.

Neka bude sve u bijelom

Zidovi, pločice i sve sanitarije neka budu u bijelom. Tako će kupaonica vizualno djelovati većom jer se neće vidjeti jasne udaljenosti od kade do lavaboa itd. Ako imate dijelove zidova bez pločica, osvježite ih bijelom bojom, a moguće je obojiti i same pločice.

Također, neka sve vidljive stvari poput ručnika ili dozera za sapun budu bijele kako bi se stopile s prostorom, a živost možete dati pokojom biljkom ili košaricom za sitne stvari.

Izbacite ormariće

Veliki ormarići mogu se zamijeniti policama koje će vizualno izgledati puno bolje nego robusni ormari. Ako trenutno nemate budžet za veliko preuređenje, skinite vrata ormarića, sortirajte sve ono što je unutra i dodajte pokoju košaru da sve bude preglednije.

Također, dobro pregledajte sve što držite u kupaonici – sigurno ćete pronaći nekoliko stvari koje treba baciti i tako osloboditi prostor.

Umivaonik

Još jedan trik tiče se starinskih umivaonika s postoljem koje ničemu ne služi. Ako možete, ugradite novi umivaonik ili maknite postolje ukoliko ne podržava lavabo te stavite ormarić za stvari. U malom prostoru treba iskoristiti svaki centimetar i bolje je imati ormarić ispod umivaonika nego na slobodnom zidu.

Ogledala povećavaju prostor

Vezano uz ormariće, ne volite li da budu bez vrata, stavite staklena jer će djelovati prozračnije. Nadalje, stakla i ogledala dobri su prijatelji vizualnog proširenja prostora. Osim što će se u njima reflektirati svjetlost, zbog odraza će prostor djelovati većim.

Izvor: tportal.hr

Vaš komentar na članak: