Kako iskoristiti prostor ispod stepenica?

Svaka kuća koja nije prizemnica ima barem jedne stepenice, a prostor ispod njih većinom je neiskorišen ili nam služi kao skladišni prostor. U ovom članku pokušati ćemo vam dati što više ideja kako taj tamni, nekorišteni kutak vašeg doma može biti makismalno iskorišten, i to ne samo kao prostor za skladište stvari koje nisu u svakodnevoj upotrebi, već kao prostor u kojem možete provoditi svoje vrijeme.

Korištenje prostora ispod stepenica u dnevnom boravku

Prostor ispod stepenica unutar dnevnog boravka treba biti dio cjelokupnog uređenja, pritom se više treba usredotočiti na funkcionalnost jer na kraju to je ono što želimo, neki dodatni prostor. Da li ste ikada razmišljali o izradi polica pod stubama u svojoj dnevnoj sobi? Na ovim policama svoje mjesto mogu pronaći vaše omiljene knjige, biljke, razgličite dekoracije kao i elektronička oprema.

Način korištenje prostora ispod stepenica u hodniku

Ukoliko imate stepenice u hodniku, prostor ispod njih može se koristiti za spremanje svega što vam mora biti u svakom trenutku pri ruci. Dobra ideja je transformirati taj prostor za pohranu vaših cipela i odjeće ovisno o toplom i hladnom razdoblju godine.

Ured pod stubama

Da li ste razmišljali o korištenju prostora ispod stepenica kao radni prostor odnosno kućni ured? Ukoliko imate dovoljno široke stube koje gledaju ravno naprijed možete postaviti radni stol i male police. Laptop ili računalo će se tu uklopiti bez većih problema.

Izvor: mojstan.net

Vaš komentar na članak: