INTERIJER OD 27 KVADRATA Mali svijetao dom mlade žene

Predstavljamo mali svijetao i funkcionalan stan s puno prostora za pohranu i izvrsnim idejama. Glavni cilj uređenja bio je maksimalno iskoristiti i otvoriti staro zapušteno potkrovlje.

Stan od 27 kvadrata

Dnevne su prostorije – kuhinja, dnevni boravak i kupaonica u prizemlju potkrovlja, dok su dodatni četvorni metri za smještaj spavaće sobe osigurani na katu

Bila je to klasična priča. Mlada poslovna žena, nakon dugih godina života u podstanarstvu, odlučno je krenula u potragu za prostorom koji bi s veseljem mogla nazvati domom. Potpuno je bila svjesna onog što želi. Ali i što može. Trebalo je samo pronaći pravu stvar koja će pomiriti snove i realnost. Zaposlena u modnoj industriji s vrlo aktivnim životnim stilom željela je da njezin dom bude oaza za odmor i uživanje. Svaki kutak interijera tako je pažljivo dizajniran od strane arhitekta iz studija JUNE kako bi sve stalo u 27 kvadrata. Za uređenje su korišteni bijela boja koja je kombinirana s drvom i plavom bojom, koja je u potkrovlje unijela dinamiku i učinila ga zanimljivim.

Stan od 27 kvadrata 7

Na samom ulazu izrađen je blok koji ima dvostruku ulogu. On vizualno i fizički odvaja dnevni prostor od područja za spavanje i koristi se za smještaj stvari. Iza bloka je bijela Metod Ikeina kuhinja s malim šankom, a u produžetku se nalazi ugodni dnevni boravak. Velika je dnevna prostorija organizirana na način da se svaka od zona po potrebi može nesmetano koristiti. U potkrovlje su također dodani i veliki Velux prozori, koji osiguravaju dovoljnu količinu dnevnog svjetla.

Kupaonica s površinom od svega dva četvorna metra smještaena je ispod polukata sa spavaćom sobom i opremljena tuš kabinom i WC-om.

Stan od 27 kvadrata2

Desno od garderobe na uluzu, nalaze se stepenice koje vode do spavaće sobe, smještene na polukatu.

Stan od 27 kvadrata3

Stan od 27 kvadrata4

U ovom nježno dizajniranom prostoru s ružičastom bojom na zidu nalazi se noćni stol s integriranim prostorom za spremanje stvari.

Foto: Shoootin

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: