Ideje za blagdansku dekoraciju kuhinje

Tijekom zime najviše vremena ćemo provesti u kuhinji uslijed blagdana, pa je preporučljivo taj prostor urediti u zimskom duhu i kako biste još više uživali u spremanju blagdanske hrane.

Možete se držati jednostavnijih dekoracija kao što u snježne pahuljice na zidu ili prozoru, ali se možete prepustiti i mašti i dekorirati što god vam padne na pamet. Prvo razmislite što sve označava zimu i sve ono što zima nosi sa sobom. Primjerice grančice, svijeće, zvjezdice, sjajni ukrasi, lampice ili češere. Gledajte da vam dekoracija bude na svim potrebnim mjestima u kuhinji i da vam ne smeta tijekom rada.

Iskoristite višak ukrasa

Vjerojatno ćete imati višak ukrasa kada budete dekorirali svoju jelku.

Iskoristite preostale ukrasne kugle tako da ih poprskate umjetnim snijegom, a možete dodati i po koju šaru, a zatim poslagati u dekorativnu zdjelu koju možete držati na svom blagdanskom stolu.

Ukrasni češeri

Božićni češeri krajnje su jednostavni, a opet jedinstveni ukrasi koji će svakoga oboriti s nogu. Sve što vam je potrebno su češeri raznovrsnih oblika i veličina i malo papira i kreativno druženje s vašim mališanima može početi.

Pronađite češere koji vam se čine najljepšima, zatim od papira napravite razne oblike koji vas podsjećaju na zimu i zakvačite ih na odabrane češere koje možete držati naslonjene na zid.

Papirni stolnjak

Ako ste navikli na tradicionalne motive kao obiteljski ritual, možete zadržati svoj stil i razraditi ga dalje kako bi ozračje bilo baš kako treba za ovogodišnje praznike.

Napravite papirni stolnjnak za vaš stol u obliku snježnih pahuljica, a na njega možete staviti još neku od gore spomenutih dekoracija.

Papirni ukrasi

Odvojite malo vremena i napravite mnoštvo papirnatih oblika koji vas podsjećaju na zimu koje ćete potom zalijepiti i imat ćete zavjesu koja će vašu kuhinju ispuniti zimskim duhom.

Možete odabrati različite motive kao: bijeli Božić, rustikalni Božić, Božić vašeg rodnog kraja, tradicionalni Božić, gurmanski Božić ili cvjetna jelka.

Zvjezdice

Dajte svojim najmlađima da iscrtaju zvjezdice koje ćete zajedno dekorirati.

Možete ih postaviti da vise sa vašeg kuhinjskog prozora, lustera ili na koje god mjesto koje vam se čini prikladno. Također, možete ih raditi u različitim veličinama, postavljati ih samostalno ili ih spajati u lance.

Snjegović

Ako se planirate potruditi, možete napraviti snjegovića od plastičnih čaša. Postupak je jednostavan – odvojite čaše tako da veće predodredite za donji dio, a manje za glavu. Nakon toga čaše krenite spajati klamericom . Čaše možete spajati tako da jednu čašu spojite s još dvije – jednu s lijeve strane, a drugu s druge strane i napravite veliki krug čaša.

Nakon što imate dvije kugle plastičnih čaša, vrijeme je da ih spojite u jedno tijelo – vašeg budućeg snjegovića. Ponovno koristite klamericu kako bi pričvrstili plastične čaše jedne za druge i vaš „kostur” je gotov.

Izvor: dom2.hr

Vaš komentar na članak: