Idealna kuća za veliku porodicu (FOTO)

Nedavno renovirana za porodicu koju čine članovi različitih generacija, ovaj savremeni dvospratni dom se nalazi u Kalgariju u Alberti.

prekrasna-kuca-naslovna

DOODL (Design Office of Deana Lewis), kombinuje moderne i tradicionalne materijale kako bi doprineli osećaju i izgledu dobrodošlice. “Ova rezidencija je dizajnirana radi dinamičnosti porodice koja uključuje petoro ljudi iz tri različite generacije”, izjavile su arhitekte. “Primarni ciljevi dizajna su bili da se kreira funkcionalan, otvoren porodični dom koji takođe nudi svakoj osobi koja u njemu živi njeno lično utočište”.

Eksterijer ove kuće sadrži bele štuko zidove i asfaltne ploče na krovu. Svetla narandžasta ulazna vrata i stolice akcentuju gostoljubivi prednji trem, dok se iste boje prenose kroz ceo dom, sve do vrata koja vode u zadnje dvorište.

Onda kada stupite unutra, bivate pozdravljeni životnim prostorom duplih visina i koji se blago širi ka spoljnoj sredini. “Na prizemlju je takođe smeštena i glavna spavaća soba koja je odvojena od centralnog životnog prostora zidovima koji su duplo zidani ciglom i čine srce ove porodice u kome se nalaze televizor, ostava i otvorene police”, dodao je studio.

“Pristup prvom spratu je omogućen putem otvorenih skulpturalnih stepenica i podeljen je u dve slične zone, od kojih glavna spavaća uključuje veliku spavaću sobu, natkrivenu terasu, američki plakar i veliko kupatilo, dok dečije krilo ima spavaće sobe, kupatila i perionice”.

Raznobojni nameštaj i dekor koji stilom datiraju iz sredine prošlog veka, uvećavaju celokupni dizajn enterijera ovog doma, savršeno dopunjavajući prirodne tonove podova i ormara.

Foto:

Izvor: mojenterijer.rs

Vaš komentar na članak: