23/09/2014 | Featured,Uređenje | Komentari

Fascinantna ‘rezidencija’ od 59 metara kvadratnih

Renoviranje stana izgrađenog 1914. godine u Švedskoj s ciljem da se poveća njegova kvadratura, a zadrži originalnost, još je jedan ‘živi’ dokaz skandinavske svježine, elegancije i praktičnosti kad je riječ o uređenju prostora.

Kao ‘vladari’ prostora odabrani su bijela boja, mali broj detalja, ukusno odabrani namještaj i materijali uređenja. Rezultat je prostor koji daje osjećaj topline, svježine i dobrodošlice.

Nedostatak nepotrebnih elemenata i dekorativnih sitnica pojednostavili su prostor i povećali njegovu funkcionalnost. Neki elementi su imali svrhu impresionirati i to su odlično odradili, poput staklenog poda koji je ujedno i minimalistički i vrlo privlačan detalj. Također, upravo stakleni podovi na vrlo lijep i zanimljiv način odvajaju prostorije i vizualno otvaraju mali prostor za spavanje.

Obavezni krovni prozori omogućuju obilje prirodnog svjetla i ističu transparentnost prostora. Kontriranje s vrlo decentnim tamnim drvenim podom i stupovima, čisto i jednostavno definiraju prostor.

Prirodni elementi igraju važnu ulogu u postizanju topline prostora, ali naravno u malom broju sprečava da interijer postane monoton.

Skandinavski stil uređenja interijera oduševljava one sklone jednostavnosti, eleganciji, funkcionalnosti i osjećaju svježine, a još jednom se pokazao na djelu.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: