Fantastični savjeti kako u 24 kvadrata dobiti puno prostora

Ukoliko imate mali, stan, svaki kvadrat je bitan. Kako biste bili sigurni da će se namještaj savršeno uklopiti, uzmite vremena sve detaljno izmjeriti: duljinu, širinu, i visinu nekih elemenata poput stropa ili prozora.

Slijedite upute kako ćete najbolje iskoristiti svaki kutak vašeg malenog stana, a da ostane dovoljno prostora i da ne bude prenatrpan.

Promatrajte trodimenzionalno

Pokušajte zamisliti kako će se namještaj uklopiti u prostor i osobito obratite pažnju na način na koji ćete ga većinu vremena koristiti. Postavite prioritete i odredite što vam je uistinu potrebno. Primijetite li da vam je još prostora na raspolaganju, tek tada možete razmišljati o detaljima.

stan-od-24-kvadrata-bec-1

Što sakriti, a što istaknuti

U današnje vrijeme koristimo puno tehnologije i elektroničkih uređaja, što iziskuje puno kabela. Nastojte ih sakriti, ali tako da su vam lako dostupni. Isto vrijedi i za rasvjetu. Što je više svjetla, to ih je važnije učiniti diskretnijima jer će tako prostor izgledati uredniji i doimati se većim.

stan-od-24-kvadrata-bec-2

Pripazite na boje

Ukoliko već imate omiljenu paletu boja, to će vam olakšati stvar. No, nije se naodmet konzultirati sa stručnjakom kako neke od tih boja uklopiti u vaš mali stambeni raj.

stan-od-24-kvadrata-bec-3

Krevet na razvlačenje

U prostoru od 24 kvadrata gdje vam je dnevni boravak ujedno i spavaća soba, krevet svakako zauzima puno mjesta, stoga vam tijekom dana može smetati. Najbolje je rješenje krevet na razvlačenje. Brojni proizvođači su se u današnje vrijeme prilagodili dizajniranju multifunkcionalnog namještaja, pa ćete noću imati prostran krevet za spavanje koji ćete preko dana sklopiti i uživati u prostranijoj sobi.

stan-od-24-kvadrata-bec-4

Virtualno podijelite prostor

Primjerice, dnevni boravak možete odijeliti od kuhinje stalkom na kotačićima ili prikladnom zavjesom. Po potrebi ih možete i maknuti.

stan-od-24-kvadrata-bec-5

Izbjegnite ‘centralnu’ rasvjetu

Umjesto jednog jakog rasvjetnog tijela na sredini stropa, radije stavite nekoliko diskretnih po uglovima prostorije. Osim što će stvoriti iluziju većeg prostora, postići ćete i ugodniju te opušteniju atmosferu.

stan-od-24-kvadrata-bec-6

I gosti mogu prenoćiti

Nije važno što je stan iznimno malen. Kupite li fotelju na razvlačenje ona će itekako dobro doći ukoliko prijatelj ili prijateljica žele prespavati kod vas.

Pogledajte našu fotogaleriju i uvjerite se kako ovi savjeti funkcioniraju u ovom malenom stanu od samo 24 kvadratna metra u Beču!

stan-od-24-kvadrata-bec-7

stan-od-24-kvadrata-bec-8

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: