Ćiribu, ćiriba – čarobna dječja soba

Djeca su doista maštovita, doista vjeruju u Snjeguljicu i Supermana i ostale herojske likove. Obična dječja soba mogla bi ima tako postati pomalo dosadna, posebno onim super kreativnim i maštovitim klincima. Stoga evo nekoliko prijedloga kako roditelji mogu reći: ‘Ćiribu, ćiriba!’ i pri tome zaviriti i u vlastiti novčanik te obradovati svog malog nasljednika ili nasljednicu. Krevet s baldahinom ili krevet šator – na krevet se montiraju držači na koje se stavlja platno pa sve izgleda poput šatora. Ovisno o tome koje se platno koristi, sve može izgledati veoma raskošno baš kao baldahin za prave princeze. Ako je ovo ipak previše ili preskupo i obična prozirna tkanina nalik na mrežu koja je zakvačena iznad kreveta može itekako poslužiti svrsi. Bit je da sve ovo pretvara običan krevet u nešto posebno, u mjesto iz mašte naše djece.

Unutrašnja pozornica – koje dijete ne mašta o tome da će postati pjevačka zvijezda? Rijetki su takvi pa je tako među omiljenim igračkama često mikrofon i kakav instrument. Ako imate slobodan kutak u dječjoj sobi, razmislite o tome da ga pretvorite u pozornicu, dovoljne su samo dvije stepenice preko kojih će se doći do nje te platno koje će poslužiti kao zastor na pozornici. Jednostavno neodoljivo!

Unutrašnja kućica – djeca se vole zavlačiti, vole imati svoj kutak s igračkama u kojem će moći maštati i koji će u njihovoj mašti izgledati još savršenije. Kuće na drvetu takav su prostor, ali što kada nemamo dvorište i nemamo drvo pogodno za takvu kućicu? Onda se kućica može smjestiti i u dječju sobu. Ovisno od toga koliko mjesta imate, ako je soba veća, cijeli jedan zid može se pretvoriti u ovo mjesto iz snova.

Kuća na drvetu – iako ona nije u kući, budući je sve više toplog i sunčanog vremena, ne smijemo zaboraviti ni ovo remek djelo arhitekture po izboru većine djece. Ako ste dovoljno spretni i imate dovoljno čvrsto drvo, razmislite da svom klincu napravite kućicu na drvetu. Ovo je kao iz bajke, kao iz filma i oduševit će ga.

Izvor: pomjeri.hr

Vaš komentar na članak: