Četiri mala apartmana u četiri različita stila (s tlocrtima)

Veličinom stana određeno je koliko ljudi u njemu može udobno živjeti, ili kako veliki naslonjač možete smjestiti u dnevni boravak, no veličina stana ne mora diktirati i dizajn interijera. Četiri stana u ovom članku veličine su do 50 četvornih metara, no u potpunosti iskorištavaju svoj prostor. Od industrijskog potkrovlja u skandinavskom stilu do prekrasnog, divljeg studija s temom sata, ovi stanovi iskorištavaju prostor koji imaju na raspolaganju, što je rezultiralo jedinstvenim i udobnim domovima.

Prvi prostor, namijenjen mladom paru, veličine je 49,8 četvornih metara, ali to ne bi zaključili iz njegovog kreativnog rasporeda. Naravno, dojmu pogoduje i visoki strop, pa stan izgleda veći nego što je. Inspiracija za ovaj prostor dobivena je iz prekrasnog pogleda na more, donoseći u dizajn elemente prirodnog drva, čime je stvoren topao, neutralan prostor u kojem se može uživati ​​u godinama koje dolaze.

Drugi stan namijenjen je mladoj, rastućoj obitelji. Stvoriti prostor za par i dijete nije jednostavno u manje od 50 četvornih metara, ali ovaj stan to uspijeva, koristeći klizne pregrade koje se mogu otvoriti ili zatvoriti, ovisno o dobu dana. Ovaj prostor je malo življi nego prošli stan, s više jarkih boja koje bi se mogle svidjeti djetetu.

Na trećem mjestu imamo zaista jedinstveni prostor “London Sky” od Vitta Group Design studija. Stan od samo 32 četvorna metra i namijenjen je onima koji žele živjeti u urbanoj sredini u kojoj jednostavno nema dovoljno mjesta. Ukupni stil je spoj klasičnih britanskih elemenata i modernijih tema. Posebno je zanimljiv motiv sata koji se provlači kroz cijeli dizajn.

Zadnji prostor je uređen moderno i minimalistički. Gotovo bez boje i uz samo nekoliko elemenata namještaja, ovaj stan izgleda nevjerojatno prostran. Odvojena spavaća soba nema puno više namještaja od kreveta, pa nije baš jasno kuda vlasnik sprema stvari, no dom je ipak vrlo lijep i moderan.

Izvor: uredjenje-doma.com

Vaš komentar na članak: