50 kvadrata a puno prostora: Rešenje s krevetom u galeriji

Ovaj dvosoban stan deluje daleko prostranije nego što jeste iz dva razloga: bela boja u enterijeru i velika visina plafona.

Kako da od svojih 50 kvadrata životnog prostora izvučete maksimum? To se pitaju mnogi ljudi u našoj zemlji koji uglavnom žive u ovakvim stanovima. Odgovor mogu potražiti u ovom primeru koji je izveden u Geteborgu. Relativno mali stan izgleda veoma prostrano zato što nisu korišćeni veliki komadi nameštaja koji blokiraju i smanjuju prostor a pritom su i u beloj boji.

Ako imate mali stan, odreknite se vaše omiljene boje – barem što se tiče zidova, nameštaja i velikih površina. Korisitite isključivo belu boju a samo na detaljima (jastučići, vaze, stolnjaci) koristite boju koja vam se najviše dopada. Ovako će vam stan izgledati daleko prostranije.

Jedan od glavnih aduta ovog stana jeste i njegova visina plafona koja iznosi tri metra. Ukoliko imate ovakvu visinu u vašem stanu (uglavnom stari, salonski stanovi) možete je iskoristiti da smestite radnu sobu ili, kao što je to urađeno u ovom slučaju, spavaću sobu kojoj se prilazi merdevinama. Možda nije baš zgodno da se penje svako veče ali kompromisi se moraju nekada praviti.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: