10 NAJLJEPŠIH GARSONJERA: evo kako da se živi komforno u stanu od samo 20 kvadrata (FOTO)

Uređenje garsonjere je komplikovan proces, ali evo trikova koji će mali stan pretvoriti u divan i udoban dom!

Modern studio interior in private house. Kitchen

Svako od nas je ponekad maštao o raskošnoj kući sa bazenom ili velikom dupleksu, ali ne zaboravite i da mali stan može da bude savršeno sređen dom.

Dizajneri enterijera su jednoglasni – najteže je urediti garsonjeru! Potrebno je kutak za kuvanje, ručanje, spavanje i sjedenje staviti u jednu prostoriju, što ponekad izgleda neizvodljivo. Međutim, uz male trikove garsonjera se lako pretvara u udoban i praktičan stan u kojem komotno mogu živjeti dvoje, piše Lepa & srećna.

Mnogi se opredeljuju za praktičan pregradni zid kako bi izdvojili dio za spavanje, ali ni pregradna vrata ne igraju lošu ulogu u uređenju garsonjere. Najpraktičniji način da uedite malu garsonjeru jeste kuhinja sa šankom. To je odlična ideja ukoliko nemate prostora za trpezarijski sto, jer šank može poslužiti za ručanje, a i kao radna površina.

Stakleni zidovi, veliki prozori ili namještaj od stakla stvaraju iluziju da je prostor veći. Od boja treba izbjegavati tamne boje, a najbolja je kombinacija bijele sa detaljima u crnoj, tamnoplavoj, ružičastoj ili boji drveta. Takođe, asimetrija može učiniti da prostor izgleda veće, pa mnoge garsonjere su okrečene u različite boje zidova u kombinaciji sa bijelom.

Najbolji raspored se zasniva na tome da su kuhinja i dio za sjedenje blizu, a da se dio za spavanje izoluje pored kupatila, koliko prostor dozvoljava.

Parket ili bijele pločice su dobar izbor za pod, a ne treba preterivati i zauzimati prostor sa nekoliko ukrasa, poput lampi, slika, već je dovoljna vaza cvijeća. Ukoliko imate hobi kao što je vožnja bicikla ili skejta, uštedite prostor i okačite sprave za omiljenu zanimaciju na zid. Bicikl na zidu možda zvuči neobično, ali to će uštedjeti prostor i učiniti vaš dom ultra modernim.

Predstavljamo vam 10 različitih garsonjera od 20 kvadrata, pa na više i nadamo se da će vas inspirisati za uređenje vašeg malog stana.

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: