Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Zgodno rješenje za skrivanje ružnih cijevi na plafonu

Advertisement

Elastični plafoni prave se od veoma čvrste PVC folije, koja se specijalnim postupkom navlači na pripremljenu konstrukciju rama. Struktura se potom postavlja na bazni plafon, ili po obodu prostora gdje se planira montaža. Kao rezultat, dobija se idealno ravna i jednoobrazna plafonska površina koja sakriva instalacije.

elasticni-plafoni-ideje-7-726x400

Elastični plafoni uspješno, brzo i bez “prljavih” radova, sakrivaju sve defekte i neravnine baznih plafona, kao i kompletan vidni razvod elektro i svih drugih vrsta instalacija.

elasticni-plafoni-ideje-2-630x840

Plafoni otporni na poplavu

Vodootporna i nepromočiva folija izdržava čak do 100 litara vode po metru kvadratnom. Zahvaljujući tome, uz elastične plafone neće biti neprijatnih iznenađenja uslijed poplave u stanu nesavesnih komšija. Takođe, zauvijek je riješen problem buđi i plijesni u sanitarnim prostorijama.

Materijal od koga su izrađeni ovi plafoni je izuzetno lak, negoriv i ne oslobađa toksične gasove. Koristi se kao dopunski element zvučne izolacije, a u ove plafone s lakoćom se montiraju lusteri, ugradne svjetiljke, elementi protivpožarne zaštite i slično.

elasticni-plafoni-ideje-3-630x429

Upotreba i održavanje

Zbog svoje plastičnosti, ovi plafoni dozvoljavaju realizaciju smjelih dizajnerskih zamisli, i skladno se uklapaju i dopunjuju s drugim dijelovima enterijera, posebno, gipsanim elementima.

Njihovo održavanje je jednostavno: prskalicom nanesite sredstvo za čišćenje prozora i prebrišite krpom. Takođe, nećete imati problema s insektima, a ekološki su 100% ispravni – u Rusiji se postavljaju su domovima zdravlja.

elasticni-plafoni-ideje-4-630x441

Elastični plafoni prave se u preko 300 nijansi koje mogu biti u lak, mat i bordurnoj formi. Postoji i mogućnost štampe crteža kao i 3D formi, koje se rade po specijalnoj narudžbini kupca.

elasticni-plafoni-ideje-5-630x546

Izvor: gradnja.rs

loading...

Vaš komentar na članak: