UREĐENJE MALOG PROSTORA: Slatki mali stančić (FOTO)

Mala kvadratura stana na fotografijama nije predstavljala veliku prepreku domišljatim vlasnicima koji su se potrudili zaista maksimalno iskoristiti sav prostor.

mali-stancic (1)

Budući da su imali sreće sa svojim stanom koji je možda male površine, ali iznimne visine, odlučili su se za gradnju galerije u stanu kako bi na njoj smjestili spavaću sobu daleko od pogleda.

mali-stancic (2)

Postavljanjem velikog stepeništa koje vodi do galerijskog prostora dobili su puno prostora za odlaganje stvari. U stepenište je osim brojnih ormarića ugrađena i niša za televizor u boravku, ostavljen je prostor za hladnjak i prostor sudopera, a pojedini su ormarići iskorišteni za kuhinju.

mali-stan (1)

mali-stan (2)

S obzirom na to da se radi o malom prostoru, logičan odabir pri uređenju bila je bijela boja zidova, kao i cijele strukture stepeništa s ormarićima u sobi i kuhinji uz dodatak detalja od svijetlog drva. Razigranost u prostor prizemlja unose šarene četvrtaste pločice koje su postavljene u kuhinji kako bi se zaštitio zid.

stancic (1)

stancic (2)

Dnevni boravak uređen je jednostavno i odmjereno, s tamnosivim kaučem i bijelim stolićem za kavu. Odličan detalj predstavlja uska drvena polica koja prati oblik prostorije. U prizemlju se nalazi još i mala kupaonica s tušem u kojoj se ponavljaju šarene pločice s uzorkom.

stančić s visokim stropom 3 (1)

stančić s visokim stropom 3 (2)

stančić s visokim stropom 3 (3)

Spavaća soba na galeriji otvorena je prema ostatku prostora, a kako bi se dobio barem prividni osjećaj odvojenosti, od poda do stropa galerije rastegnute su žice koje služe poput ograde. Na katu su postavljeni i veliki ormari za slaganje odjeće te veliki bračni krevet.

mali-stan (1)

mali-stan (2)

Izvrsno iskorišten prostor!

Izvor: jutarnji.hr

Vaš komentar na članak: