Soba za (iznenadne) goste

Ukoliko vam gosti dolaze povremeno, najbolji izbor je krevet na razvlačenje jer ćete imati više prostora za detalje poput police sa knjigama i garderober.

soba-gosti

Ako pripadate srećnicima koji imaju veći stambeni prostor, a uz to ste i druželjubivi, jednu prostoriju pretvorite u gostinsku sobu. U te svrhe može da posluži i stara dječja soba. Nemojte je opremati skupim nameštajem da zadivite goste, već obratite pažnju na detalje koji će slikovito poželjeti dobrodošlicu.

Ukoliko vam gosti dolaze povremeno, najbolji izbor je krevet na razvlačenje jer ćete imati više prostora za detalje poput police sa knjigama i garderober, komodu. Jedan dio, ipak, ostavite prazan da gosti mogu da ostave svoje stvari.

Male sobe ne pretrpavajte namještajem, jer će djelovati klaustrofobično. Ovdje je krevet na zidu, koji se spušta po potrebi, najbolje rješenje. U veće prostorije stavite udoban krevet i natkasnu sa lampom pored uzglavlja. Da biste izbjegli osjećaj hotelske sobe, na natkasnu stavite časopise koje vaš gost voli, da ih prelista pred spavanje.

Mnoštvo jastučića daje osjećaj ušuškanosti i topline. U gostinskoj sobi možete da eksperimentišete, pa umjesto da kupujete presvlake za jastuke, napravite ih sami od džempera i košulja koje ne nosite. Ako dobro ispadnu, uradite isto u dnevnoj sobi.

Savjet plus: U sobu gdje gosti spavaju stavite poslužavnik i poređajte mirišljavu svijeću, čokoladicu, univerzalnu kremu i punjač. Ovaj mali znak pažnje će pomoći da sitnice drže na jednom mjestu.

Izvor: novosti.rs

Vaš komentar na članak: