PREGRADITE PROSTORIJU BEZ ZIDANJA: Kako da od jedne sobe napravite dvije

U vremenu recesije, otkaza, smanjivanja plata i sve tanjih novčanika kupovina stana za mnoge je samo san. Međutim, to ne znači da u onaj u kojem trenutno živite ne možete unijeti promjene, jer to ne mora mnogo da vas košta.

prostor-soba-pregrada

Pošto su cijene nekretnina i dalje previsoke, sve više je onih koji odlučuju da kupe garsonjeru. Međutim, tu se vremenom javlja problem – kako u tako malom prostoru napraviti kutak za spavanje i odvojiti ga od dnevnog boravka?

Ne brinite, i za to postoji veoma jednostavno rješenje. Samo aktivirajte svoju kreativnost i uz savjete koje vam donosimo (i bez dodatnih finansijskih ulaganja) na lak način pregradite sobu i od prostora kojim raspolažete izvucite najviše.

Dva u jednom

U vašem domu sasvim sigurno već postoji komad namještaja koji je savršen za pregrađivanje, kao što je, na primjer, polica s knjigama. Da li ste ikad razmišljali da ih odmaknete od zida i iskoristite kao pregradu? Prvo pažljivo izaberite dio sobe u koji ćete smjestiti krevet. Neka to bude ugao koji je sasvim udaljen od vrata i koji će, jednom pregrađen, biti skriven od svih radoznalih pogleda. Nakon toga postavite policu u podnožje kreveta, popunite je knjigama i drugim dekorativnim predmetima koje inače krase vaše police i udobni kutak za spavanje je gotov!

Šarmantne zavjese

Ako odlučite da svoj krevet odvojite od ostatka prostorije zavjesama, to će biti sjajna prilika da se poigrate kao malo dijete! Preporučujemo vam da izaberete materijal s modernim uzorkom i printom, a može biti i u nekoj jarkoj boji, jer će na šarmantan način upotpuniti i promijeniti izgled garsonjere. Takođe dobro razmislite da li će zavjesa biti dugačka do poda ili nešto kraća. Nabavite nekoliko takvih zavjesa i mijenjajte ih kad god poželite, jer ćete tako svaki put imati utisak da je enterijer doživio veliku promjenu.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: