02/01/2019 | Uređenje | Komentari

POKAŽITE SVIMA DA IMATE SAVRŠEN STIL: Pet detalja koji će potpuno promijeniti izgled vaše dnevne sobe

Uređenje doma podrazumjeva nabavku osnovnih komada namještaja koji određuju namenu svake sobe i manje više se zna šta je za to potrebno. Međutim, kada je u pitanju dekoracija, uvijek je stvar u malim detaljima koji će zaokružiti cjelokupan dizajn.

dnevna-soba

Upotpunite izgled svoje dnevne sobe tako što ćete joj pridodati ove detalje. Vidjećete, vaš stan će odmah izgledati otmjenije i ljepše!

Dekorativni jastuci

Kao nezamjenljiv detalj svakog životnog prostora, dekorativni jastuci imaju brojne primjene. Najvažniji je svakako njihov doprinos udobnosti, bilo da vam je potrebna potpora za leđa ili mekan jastuk da spustite glavu. Takođe su izuzetno dekorativni i idealni su za unošenje različitih boja, tekstura i dezena bez većih promjena u ostatku prostora.

Interesantan prekrivač

Poput jastuka, dobar prekrivač može imati više funkcija. Praktični su jer se možete sklupčati ispod njih za popodnevnu drijemku, ili kada vam je hladno, a takođe će biti odličan dekorativni detalj. Možete da mijenjate prekrivače i jastuke u skladu sa godišnjim dobima ili različitim prilikama i tako će vaša soba uvijek izgledati drugačije, prenosi sajt About.

“Nešto živo”

Svakoj sobi treba neki živ detalj, poput buketa rezanog cvijeća ili saksijskih biljaka. Cvijeće, bez obzira na svoju veličinu i cijenu, trenutno donosi živost svakom prostoru, a pri tom izgleda fantastično na stolu ili policama.

Svijeće

Ništa ne doprinosi relaksirajućoj atmosferi poput svijeća. Zato je bitno da držite nekoliko dekorativnih primaraka pri ruci u dnevnoj sobi. One mogu biti veoma interesantan ukras i uvijek će vam prijati da jako i neprirodno svjetlo sijalica zamenite nježnim, romantičnim plamenom svijeće.

Nešto lično

Bitno je da u dekoraciju sobe uključite neke detalje koji imaju značenje za vas i ostale ljude koji žive sa vama. To može biti neka slika, fotografija, uspomena sa odmora ili sličan detalj. To će dati lični pečat vašem domu i učiniće ga jedinstvenim.

Izvor: dnevno.rs

Vaš komentar na članak: