03/12/2017 | Uređenje | Komentari

NAJLJEPŠE PROŠIRENJE ZA PORODIČNU KUĆU: evo kako da napravite dodatan prostor za kuhinju, trpezariju i spavaću sobu

Ako vam je kuća postala tijesna i maštate o komfornom domu, onda je ova ideja nadogradnje uz porodičnu kuću idealan plan za vaš dom.

Porodicna kuca (1)

Belgijska arhitektonska kompanija MAMOUT architectes imala je težak zadatak, da u okviru tradicionalne spratne kuće napravi dodatan prostor koji će ispuniti sve standarde, uslove i želje, ali krajnji rezultat je pokazao više nego što se očekivalo. Naime, ova kuća sagrađena još u 19. vijeku, a uslovi zahtjevaju da svaka nadogradnja izgleda u tradicionalnom stilu malih kuća sa kosim krovom, piše Lepa & srećna.

Međutim, projekat je bio i više nego uspješan, pa je na kraju nastala moderna nadogradnja koja je uređena po svim pravilima. U prizemnom dijelu nadogradnje nalaze se kuhinja i trpezarija, a veći dio zida je zastakljen i gleda na baštu. Krov sa nagibom i stepenice koje su smještene u glavnom dijelu kuće daju dodatan prostor, pa se iznad kuhinje i trpezarije nalazi spavaća soba za roditelje, sa prozorom koji takođe gleda na baštu.

Porodicna kuca (2)

Nadogradnja ima betonski temelj, dok su zidovi i krov montažni. Fasada je bijela i veći dio zidova je urađen u staklenim vratima sa drvenim okvirom, dok je za krov izabran tradicionalni belgijanski crijep.

Sve slike ove inspirativne nadogradnje pogledajte u FOTO galeriji!

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: