08/06/2017 | Uređenje | Komentari

Majka koja je napravila kuću potpuno sama pomoću Youtube tutorijala (FOTO)

Kara Brukins je majka četvoro djece koja živu u Arkanzasu u Sjedinjenim Američkim državama, koja na prvi pogled izgleda kao sasvim obična majka, žena, domaćica, ali koja je dokazala da ona izreka „sve se može kad se hoće“ zaista drži vodu.

kara-kuca

Naime, ova majka je potpuno sama napravila kuću za svoju porodicu i to samo gladajući tutorijale na YouTube-u. Nakon dva propala braka u kojima je preživjela zlostavljanje i nakon što ju je pratio mentalno poremećeni muškarac ona je odlučila da uzme stvari u svoje ruke i u potpunosti promijeni život za sebe i svoju djecu.

Ona je izjavila kako se našla na životnoj raskrnici, kako nije imala samopouzdanja i osjećala je stid zbog svojih neuspjeha za koje nije bila kriva i bio joj je potreban novi početak. Pošto nije mogla da priušti kupovinu nove kuće, Kara je odlučila da sagradi jednu i to sama, bez ikakvog iskustva i znanja kad je u pitanju građevinarstvo.

Ona je 2007. godine vidjela da se prodaje samo temelj kuće koju je odnio tornado i pomislila da bi na tim temeljima mogla napraviti kuću za svoju porodicu, a njenih četvoro djece su je u potpunosti podržali.

Nakon potrošenih 150 hiljada dolara na materijal, koje je posudila od banke, pomoći prijatelja i nebrojeno mnogo pogledanih tutorijala, Kara danas s ponosom može reći da je svojoj porodici obezbijedila krov nad glavom, sa svojih deset prstiju.

Sama je naučila kako se izlijevaju temelji, kako se podiže konstrukcija, šta je izolacija, kako se razvode struja, voda i grijanje…

Svoje iskustvo je opisala i u knjizi koju je objavila nakon što je sve bilo završeno, a knjiga se zove Rise.

A ovako je izgledao proces izgradnje…

Izvor: kucica.net

Vaš komentar na članak: