10/06/2017 | Uređenje,Video | Komentari

Baka je željela da bude bliže svojim unucima, a ovo što je njen sin uradio je NEVJEROVATNO!

Garaža vjerovatno nije baš prvi objekat na koji biste pomislili da će to biti udoban dom, ali ovaj čovjek je sigurno mislio drugačije.

martin-kuca (1)

Kada je Martinov sin rođen, njegova majka je izjavila da bi voljela da živi u njihovom kraju, kako bi mogla da ih posjećuje češće. Ona je željela da provedi što više vremena sa svojim unukom. Martin je tada dobio ideju. On je odlučio da transformiše porodičnu garažu kako bi od nje napravio udoban smještaj, u kome bi moglo da se živi.

Za manje od šest mjeseci, Martine je uspjeo da izgradi veoma udoban dom i spolja i iznutra. Ovo je izuzetno dostignuće, s obzirom da je ovo mjesto nekada bilo stara garaža. Kuća je spolja dobila lijepu fasadu, a unutra je imala čak i kamin.

Garaža izgrađena davne 1922. godine, ali je srećom prilično velika, i ima skoro 140 kvadrata. Što je dalo dovoljno prostora da Martin svoju ideju sprovede u djelo. On je u planiranju svih detalja proveo više od godinu dana, ali sama rekonstrukcija je trajala oko pola godine.

martin-kuca (2)

Nova kuća ima isti betonski pod, kao garaža, ali to je kao i sve drugo gotovo neprepoznatljivo. Stambeni prostor ima toplu atmosferu zahvaljujući velikim staklenim vratima i krovnim prozorima. Martin je namjerno izbjegao prozore na bočnim stranama kuće, tako da će uvijek imati privatnost jer je garaža u neposrednoj blizini njihove kuće i susjeda.

Na gornjem spratu garaže ima prostranu čitaonicu i prostran krevet, a i kuhinja je takođe dizajnirana da ne bude skučena. Kuća ima i kupatilo i kauč u dnevnom boravku koji može da se izvuče i koristi kao krevet za posjetioce.

Prosto je nevjerovatno da je za samo 6 mjeseci uspjeo da ovu garažu pretvori u udoban dom.

Pogledajte u ovom videu kako je izgledao cijeli projekat:

Izvor: likemag.com

Vaš komentar na članak: