SAVJETI: Korištenje crne boje u kupaonici

Korištenje crne boje u kupaonici je nešto što savršeno može uspjeti. To vam daje priliku da stvorite prostor koji će predstavljati savršen spoj dramatičnog i elegantnog u isto vrijeme.

crna-boja-u-kupaonici-1Ipak, to ne znači da je jednostavno koristiti crnu kao dominantnu boju kupaonice. Morate znati kako i kada je koristiti.

Postoje dva slučaja kada crna boja može biti prava tragedija, a ne trijumf. Prvi je u kupaonici malih dimenzija. Crna boja samo još dodatno može sužiti prostor.
Drugi slučaj je, kada kupaonica nije dovoljno osvijetljena. Ukoliko nemate odgovarajuću rasvjetu, onda crna boja dodatno čini prostor tamnijim.

crna-boja-u-kupaonici-2Zbog toga morate dobro paziti na korištenje crne boje u kupaonici. Ukoliko imate malo kupatilo možete obojiti jedan ili dva zida u crnoj. Tako će prostor izgledati mnogo veći, a ne rizikujete da ga dodatno zatvorite.

crna-boja-u-kupaonici-3Također, bitan faktor je rasvjeta. Crna boja je korisna ukoliko imate veliki prozor u kupaonici. Možete čak koristiti ogledalo koje dodatno reflektuje svjetlost.

crna-boja-u-kupaonici-4Jedna od mogućnosti korištenja crne boje u kupaonici su razne tapete u crno bijelim nijansama, koje su dostupne s raznim motivima. Ako koristite tapete s motivima, onda se stvorili glavni vizualni element u prostoriji i na taj način ostatak prostorije možete zadržati prilično jednostavno uređeno.

crna-boja-u-kupaonici-7

crna-boja-u-kupaonici-8I na kraju, ne bojte se koristiti različite teksture. Korištenje materijala kao što je kamen, može funkcionisati briljantno ukoliko želite postići savremen dizajn interijera.

crna-boja-u-kupaonici-6

Foto: Homedit

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: