09/11/2017 | Uređenje | Komentari

Iskoristite svaki centimetar svog hodnika: Minimalni budžet – velika promjena! (FOTO)

Hodnik naime postaje sve češći detalj u stanu s vrlo promišljenim odabirom boja zidova, detalja i namještaja. Donosimo inovativna rješenja kako na najbolji način iskoristiti često zapostavljeni prostor i poraditi na njegovu prvom utisku…

uredjenje-hodnika (1)

1. Ako se odlučite za mirne boje zidova, slobodno se možete poigrati sa podom. Pločice u nekoliko kompatibilnih nijansi osvježiće i razigrati ulaz u dom. Kreativni šareni pod olakšava odabir drugih detalja u hodniku koji mogu biti jednostavnih linija.

uredjenje-hodnika (2)

2. Skučeni hodnik čiji izgled uslovljava spušteni plafon možete iskoristiti tako da u njega smjestite komodu. Ona u ovom slučaju može biti spremište za male sitnice koje koristite s vremena na vrijeme. Takva ostava estetski je i koristan detalj, a prostor možete razigrati i bojom zida u pastelnim nijansama koje proširuju male kvadrate.

uredjenje-hodnika (3)

3. Ulaz udaljen od ostatka stana ima niz prednosti, lako ga možete urediti nezavisno od stila koji birate za ostale prostorije. Zidove možete obojiti u neku hrabriju nijansu, a samo nekoliko detalja poput ogledala, komode, raskošnog lustera ili upečatljive tapete stvoriće pravu oazu u koju ćete ulaziti sa zadovoljstvom.

uredjenje-hodnika (4)

4. Presovane gipsane ploče ili knauf neizostavan je materijal u uređenju enterijera. Koristi se za gradnju nenosivih pregradnih zidova, što uveliko olakšava iskorišćavanje hodnika koji su u novogradnji ostavljeni da ih se uređuje po želji. Osim zida, pomoću knaufa možete jeftino da napravite korpusni ormar. Stranice takvog ormara čine jeftine ploče, a potrebno je uložiti samo u klizna vrata. Idealno su rješenje za prostrane hodnike koji su pametno iskorišćenii kao skrivena skrovišta za brojne sitnice.

uredjenje-hodnika (5)

5. Mala kvadratura ulaza u dom ne mora biti neiskorišćena. Odlični su u ovom slučaju elementi izrađeni po mjeri koji prekrivaju cijeli zid. Takav element mora da bude iskorišćen do posljednjeg centrimetra i imati malu garderobu, komodu za cipele i ogledalo, a sve to stane u promišljena dva kvadrata. U ovom slučaju najbolje je da se odlučite za bijelu boju koja će prostor vizualno učiniti većim.

uredjenje-hodnika (6)

6. Nepostojeći hodnik iz kog se direktno ulazi u kuhinju ili trpezariju mana je brojnih stanova, ali i za takav prostor postoji niz jeftinih i bezbolnih rješenja. Jedno je obična viseća drvena ploča na koju uz par kvačica i dekorativnim tepihom zamjenjujete garderobni ormar. Sitnica na samom ulazu poput stočića može poslužiti za odlaganje sitnica.

uredjenje-hodnika (7)

Izvor: zadovoljna.hr

Vaš komentar na članak: