Ideja za udobno dvorište i terasa za uživanje: prelijepe baštenske ideje u koje ćete se zaljubiti (FOTO)

Kaskadna fontana, roštilj i kuhinjski pult samo su neki elementi krovne terase na koju je preseljeno čitavo jedno dvorište! Evo kako…

terasa (3)

Velika krovna terasa za jedan penthaus koji se nalazi u Kanadi uređena je na zahtjev vlasnika tako da postoje cjeline predviđena za odmor, uživanje i rad.

Pošto je terasa u pitanju sve je obogaćeno zelenilom, cvijećem i drvećem… Mali bazen i ležaljke za sunčanje nalaze se ispred balkonskih vrata.

terasa (2)

Hlad drveta kao i hlad nadstrešnice, samo pojačavaju želju za opuštanjem i uživanjem! Pošto se često na terasama traži hlad više, vlasnici su pribjegli jednostavnom naknadnom rješenju – velikim suncobranima.

Granica između dijela sa mini bazenom i dijelom za sjedenje i višečesovno ispijanje kafe ili čaja je zapravo kaskadna fontana. Genijalno rješenje, nema šta!

terasa (4)

Cijeli prostor je oplemenjen i obogaćen zelenilom – od velikih žardinjera, preko saksijskog bilja do cvijeća u svim bojama.

Cjelina koja je zamišljena za mali rad na ovoj terasi je zapravo pult i roštilj! Oslanjaju se na zid, a u blizini, šta drugo – nego sto za ručavanje i stolice.

terasa (5)

Ako imate prostranu terasu, možete u nju da “preselite” svoje dvorište ili bar njen dio.

Naravno uz pomoć određenih arhitektonskih cjelina koje uvijek moraju da budu obogaćenE rastinjem, i možda mini bazenom ili mini fontanama.

terasa (1)

Takvo rješenje je dala kanadska firma LDG Workshop iz Toronta koja je sa Earthscape Creative Landscapes osmislia ovu jedinstvenu terasu sa veličanstvenim pogledom!

Izvor: lisa.rs

Vaš komentar na članak: