22/08/2017 | Kupatilo,Uređenje | Komentari

Greške koje kupatilo čine neuglednim

Ako ste odlučili da renovirate kupatilo, prije nego što pređete na radove, pogledajte stvari koje treba da izbjegavate i koje čine da kupatilo izgleda jeftino i neugledno. Nećete morati da trošite mnogo više novca a imaćete ljepše kupatilo.

kupatilo-810x537

Evo koje su to česte greške:

1. Zanemarujete prostor za odlaganje:

Plastične boce šampona nisu najljepša stvar u kupatilu pa ako ga preuređujete, planirajte kako sakriti brojne bočice, toaletni papir i prljavi veš. Bilo da je riječ o dodavanju ormarića na zidu ili ulaganje u nekoliko lijepih posuda ili košara, kupatilo će izgledati mnogo urednije.

kupatilo-greske

2. Loše osvjetljenje:

Kupatilu je potrebno dobro osvjetljenje, posebno ako u njemu nema izvora prirodne svjetlosti. Samo jedna sijalica nije dovoljna, ako imate mogućnosti postavite nekoliko zidnih lampi i ne zaboravite lampice iznad ogledala.

kupatilo-2

3. Ogledalo bez okvira:

Ostatak vašeg kupatila može biti nevjerojatan, ali ako imate ogledalo bez okvira loše zakačeno za zid pokvarićete cjelokupan utisak. Lijep okvir na ogledalu može biti jeftina ali efektna promjena.

kupatilo-3

4. Zaboravljate sitnice:

Male kvadratne prostirke možda jesu praktične, ali umjesto nekoliko manjih, veća prostirka koja je funkcionalna i bez problema se može naći u drugoj prostoriji upotpuniće vaše kupatilo i učiniti ga udobnijim .

kupatilo-4

5. Ne obraćate pažnju na pločice:

Svi volimo izgled običnih bijelih pločica, ali neupotpunjeno odgovarajućim kupatilskim elementima i dekorom, takvo kupatilo može izgledati isuviše obično. Kako biste napravili nešto drugačije, jednostavno promijenite smjer u kojem postavljate pločice i napravite neki moderan uzorak. Razlika će biti očigledna. pripazite kako se one slažu s ostatkom kupatila.

kupatilo-5

Izvor: dominfo.ba

Vaš komentar na članak: