Dekorativni 3D zidni paneli – enterijer kao na filmu (FOTO)

Moderno dizajnirani zidni paneli su jedan od noviteta na domaćem tržištu zidnih obloga, ali su već naišli na ogromnu popularnost i interesovanje kako za uređenje kućnih enterijera, tako i za moderno uređenje poslovnog prostora.

Zidni paneli mogu biti izradjeni od različitih materijala, od stiropora, gipsa ili na primer od vlaknastih ostataka šećerne trske. 3D paneli izradjeni od organskih materijala su ekološki i biorazgradivi. 3D zidni paneli se još nazivaju i dekorativni zidni paneli ili 3D zidne obloge.

zidni-panel3

Dekorativni paneli, kao novi trend u oblaganju zidova, pružiće nesvakidašnji izgled i novu dimenziju Vašim prostorijama, pomoći u dizajniranju enterijera i dati vrlo efektne zidove i upečatljivu atmosferu. Samo izaberite odgovarajući dizajn i reljef.

Prednosti 3D zidnih panela

Cene su uglavnom pristupačne, odaju utisak pravog umetničkog dela na Vašim zidovima, štede vreme jer postavljanje ne traje dugo i nije komplikovano, a mogućnosti za izbor dizajna su skoro neograničene. Nakon jednostavne montaže, postoji mogućnost farbanja.

zidni-panel4

3D dekorativni paneli mogu se naći u raznim bojama i dezenima, pa ako smatrate da je Vašim zidovima potreban dinamičan i trodimenzionalan izgled, ovo bi bilo pravo rešenje za Vas i vaš dom.

Osim estetske vrednosti ovakvi paneli će pružiti dodatnu toplotnu ali i kvalitetnu zvučnu izolaciju. U kombinaciji sa usmerenim osvetljenjem, uz igru svetlosti i senki, naglasićete trodimenzionalnost, i učiniti svaki prostor posebno atraktivnim i jedinstvenim. Mogu se koristiti i za lepljenje na plafonima ali uz planiranu teksturu i kombinacije boja, da prostor ne bi delovao prenatrpan.

zidni-panell2

Zidni paneli praktičniji i isplativiji od zidnih tapeta, lagani su i vrlo čvrsti.

Ambijent kao iz filmova

Činjenica je da dekorativni paneli omogućavaju da Vaš enterijer bude takav da će mnogima zastati dah. Do nedavno, postavljanje i izrada ovih panela bila je moguća isključivo u inostranstvu, a danas se ovim poslom bave mnoge domaće firme i radionice. Daće trodimenzionalnost u prostoru, a napravljeni su tako da čine elegantne moderne oblike.

Paneli se mogu postaviti u originalnoj beloj boji ili se farbati u bilo koju drugu boju koja odgovara enterijeru. Ako izaberete dvobojne nanose boje po reljefnim panelima, dodatno ćete istaći trodimenzionalnost ploča. Rezultat je ekonomičan, prijatan enterijer.

zidni-panel1

Ideje za kombinovanje boja

Npr. ploče premažite tamnijom crvenom bojom, a ispupčenja ploča ovlaš obojite četkicom zlatnom ili bež bojom. Mogućnost kombinovanja je naravno neograničena. Napomena – Zbog svoje izražajnosti , preporučuje se da postavljanje ovih panela bude samo na jednom zidu kako prostorija ne bi delovala prenatrpano.

Osim farbanja, možete nabaviti panele koji su već dizajnirani, pa tako izaberite izmedju panela koji su imitacija kamena, cigle, drveta…

Primena

Pogodni su za dekoraciju kako stambenih tako i poslovnih prostora: Hotela, kancelarija, barova, galerija, restorana…

U kući, možete ih koristiti za kuhinju, kupatilo, dnevni boravak i sve druge prostorije.

Postavljanje dekorativnih panela

Paneli se jednostavno postavljaju pomoću specijalnog lepka koji će Vam preporučiti prodavac panela. Nakon postavljanja, kreče se akrilnim bojama na bazi vode ili se dodatno ulepšavaju nekim dekorativnim tehnikama .

Veličina ploča je uglavnom 50 x 50 cm što takođe doprinosi lakšem postavljanju.

Okvirne cene

Dekorativno 3D paneli se obično prodaju po metru kvadratnom. 3D gips paneli koštaju oko 1.300,00/m2. Poseban lepak za njihovo postavljanje košta oko 200 dinara za pakovanje od 5 kilograma

Izvor: saznajlako.com

Vaš komentar na članak: