8 TIPOVA BAZENA ZA SVAKO DVORIŠTE

Ukoliko volite plivanje, ili odmaranje kraj bazena, vjerovatno ste zamišljali kako ćete jednoga dana imati vlastiti bazen.

Ali ako vam je dvorište malo, bazen izgleda kao nedostižan san. Pogledajte ovih osam malih bazena koji mogu stati u gotovo svako dvorište.

Bazen u popločanom dvorištu

bazen-2

Ovaj bazen je velik samo 2.7×5.4 metra. Nalazi se u jednom antičkom francuskom dvorištu popločanom krečnjakom. Iznad francuskih vrata koja vode u dvorište nalazi se luk sa cvijećem koji prelijepo povezuje ovaj prelaz između bazena i kuće.

Klasični stil

bazen-3

Pravougaoni bazen u zemlji je klasičan bazen za dvorište. Ovaj je velik 3.6×9.1 metara, sasvim dovoljan kako biste se opustili i plivali, ali ne toliko veliki da zauzima cijelo dvorište.

Zakrivljeni bazen

bazen-4

Ovaj bazen, koji podsjeća na lagunu sa zakrivljenim stepenicama, centar je ovog dvorišta u Dalasu. Ulaz u ovaj bazen je širok i plitak, pa je samim tim idealan za porodice.

Bazen u obliku polumjeseca

bazen-5

Konsultujte se sa dizajnerom za pejzažnu arhitekturu koji je najbolji način da napravite originalan bazen kao što je ovaj. Veličine su mu 4.8×9.7 metara, okružen je plavim pločicama kako bi što više ličio na Mjesec.

Moderan bazen

bazen-6

Uzmite najbolje od vodenog i kopnenog svijeta i iskombinujte mali travnjak s malim bazenom. To možete postići tako što ćete i travnjak i bazen napraviti uskim. Ovaj linearni dizajn je najbolji ukoliko želite iskoristiti što je više moguće mjesta.

Bazen kao trkaća staza

bezen-7

Dugo i usko dvorište je najbolje za ovaj tip bazena. Odličan je izbor za vješte plivače. Ovaj bazen je okružen sitnim šljunkom i dugom drvenom terasom.

Klasični popločani bazen

bazen-8

Prenesite duh Mediterana pravo u svoje dvorište i napravite mali, prelijepo popločan bazen. Okružite ga crvenim pločicama, bujnim biljkama i pletenim vrtnim namještajem.

Bazen ugrađen u terasu

bazen-9

Ovaj bazen je veličine 3×7.6 metara. Iako je iznad nivoa tla, ali ne izgleda tako, zahvaljujući uglađenom izgledu drvene terase kojom je okružen.

Izvor: dizajndoma.hr

Vaš komentar na članak: