7 KUHINJA UPEČATLJIVOG DIZAJNA

Često se na stranicama časopisa i portala mogu videti kuhinje koje svojim dizajnom oduzimaju dah. Ono što čini da se neka od njih istakne i ureže u naše pamćenje je jedan originalan i upečatljiv element koji joj pruži poseban šarm, funkciju i njenu ljepotu podigne na viši nivo.

7 kuhinja izuzetnog dizajna 665 l

Predstavljamo sedam ideja kako da i vaša kuhinja bude za pamćenje.

Retro je u trendu

Kuhinjski aparati u retro stilu i pastelnim ili jarkom bojama predstavljaju jedan od trendova koji su stekli veliku popularnost u posljednje vrijeme i pronašli svoje mjesto u kuhinjama širom svijeta. Taj trend pratiće nas i u 2018. jer su brojni poznati proizvođači kućnih aparata predstavili svoje proizvode u ovom šarmantnom stilu.

7 kuhinja izuzetnog dizajna (2)

Detalj koji plijeni pažnju

Neobično postolje pulta je prvo što nam privuče pažnju kada pogledamo ovu elegantnu kuhinju. To je element koji se ističe, ali isto tako savršeno uklapa u delikatan stil kuhinje, koji karakterišu svijetle boje i zaobljene linije.

7 kuhinja izuzetnog dizajna (3)

Niži plafon za intimniju atmosferu

Sljedeća kuhinja na suptilan način koristi komplementarne boje, plavu i narandžastu, koje se međusobno dopunjuju i naglašavaju. Nad pultom je postavljena upečatljiva ploča od bakra koja imitira spušten plafon, kako bi se obezbjedila bolja rasvjeta i intimnija atmosfera u prostoru sa visokom tavanicom.

7 kuhinja izuzetnog dizajna (1)

Unikatno kuhinjsko ostrvo

Iako u ovoj kuhinji postoji više elemenata kojima je teško odoljeti, centralni ukras je originalno kuhinjsko ostrvo načinjeno od kovanog gvožđa sa pultom od kalaja.

Woman greeting happy dog at entrance to kitchen

Praktičan sto na točkićima

Ovu elegantnu kuhinju, osim prefinjenog i svedenog dizajna, karakterišu i praktične ideje poput trpezarijskog stola koji se zahvaljujući točkićima može podvući pod pult kada nije potreban i na taj način obezbjediti više slobodnog prostora u kuhinji.

7 kuhinja izuzetnog dizajna

Ljepota jednostavnosti

U kuhinji jednostavnog dizajna i ograničene palete boja, dovoljan je samo jedan detalj koji će učiniti da ona zablista. Umjesto uobičajenih svjetiljki sa abažurom, upotrijebljeni su kristalni lusteri koji su upotpunili njen izgled i podigli ga na viši nivo.

7 kuhinja izuzetnog dizajna (6)

Kuhinja ispunjena istorijom

Zahvaljujući mesarskom stolu s početka 19. vijeka, koji je poslužio kao kuhinjsko ostrvo, ova kuhinja odiše posebnim šarmom. Na površini 20 centimetara debelog pulta, sačuvana su duboka udubljenja nastala od dugogodišnjeg obrađivanja mesa. Ostatak kuhinje, uključujući kuhinjske ormariće i trpezarijske stolice, na savršen način je uklopljen u taj stil.

7 kuhinja izuzetnog dizajna (4)

Izvor: kucastil.rs

Vaš komentar na članak: