Pogledajte kako je ova prefabrikovana kuća podignuta za samo jedan dan

Ne samo da je brzo izgrađena, već je ova kuća dobila i zlatni LEED sertifikat za nisku potrošnju energije.

prefabrikovana-kuca

Ova prefabrikovana kuća u Nju Džersiju podignuta je samo 24 sata! Projekat je uradila arhitekta Marina Rubina kao dio eksperimenta u kojem je tragala za stambenim rješenjem koje je jeftino i održivo. Ovo rješenje se pokazalo više nego dobro jer omogućava da se do njega dođe i u veoma kratkom roku.

Kuća se sastoji od dva dvoetažna L modula koja zajedno čine oko 200 kvadratnih metara. Moduli su napravljeni u fabrici za manje od mjesec dana, montirani za svega jedan dan i potom finiširani za trećinu manje vremena nego što je to potrebno kod klasične gradnje, piše Inhabitat.

Pri izdradi modula vodilo se računa da se građevinski otpad što više smanji kao i da kuća bude što bolje termički i akustički izolovana.

Zahvaljujući efikasnim HVAC sistemom, velikim nadstrešnicama i smanjenim dimenzijama otvora na osunčanim stranama, smanjena je potreba za hlađenjem. Veliki prozori na jugu omogućavaju puno svjetlosti i toplote tokom zimskih mjeseci čime.

Na prizemlju ove prefabrikovane kuće smještena je dnevna soba, trpezarija, kuhinja kao i kancelarija, dok je na spratu mirni blok sa spavaćim sobama.

U aneksu objekta smješten je mali studio koji se može koristiti i kao gostinska soba.

Izvor: gradnja.rs

Vaš komentar na članak: