06/12/2017 | Uradi Sam,Video | Komentari

Počela da lijepi štapiće cimeta na običnu svijeću: Za 5 minuta napravila genijalnu stvar! (FOTO) (VIDEO)

Kuća ispunjena novogodišnjim dekoracijama donosi prazničnu čaroliju u dom i predstavlja radost za svakog člana porodice.

svijeca-cimet (1)

Umjesto da trošite novac na skupe ukrase i detalje, mi vam predlažemo da napravite elegantan, mirišljav i unikatan ukras koji će sigurno uljepšati svaki prostor u kući.

Mali projekat koji nam se toliko dopao je mirišljiva svijeća sa cimetom. Ako ste mislili da je riječ o običnoj mirišljavoj svijeći, varate se, jer ova svijeća osim božanstvenog mirisa izgleda vrlo dekorativno, a vjerujemo da je možete napraviti za najviše 10 minuta, piše Lepa & srećna.

svijeca-cimet (2)

Za ovaj mini novogodišnji projekat potrebna vam je mirišljava svijeća (preporučuje se svijeća sa mirisom vanile), pištolj za lijepljenje plastikom (može i običan ljepak ili konac), štapići cimeta i ukrasna traka.

Svijeću obložite štapićima cimeta, kao na snimku. To ćete najbolje izvesti korišćenjem pištolja za lijepljenje plastikom, ali ukoliko nemate taj alat, možete štapiće lijepiti običnim ljepkom ili ih vezati koncem ili kanapom oko svijeće.

svijeca-cimet (3)

Kada je sveća obložena cimetom, preko sredine zalijepite ili zavežite ukrasnu traku (za nju zalijepite ili ubacite zvjezdasti anis, šišarku ili drugi ukras po želji). Iznenadiće vas koliko brzo ste napravili ovaj ukras, a posebno će vas oduševiti njegovo lako uklapanje u novogodišnji enterijer i čaroban miris koji se širi kroz cijelu kuću.

Nadamo se da ćete uspješno napraviti svoju čarobnu svijeću sa cimetom i da će vam donijeti predivne mirise i ljepotu u dom tokom praznika. Srećno!

Izvor: lepaisrecna.rs

Vaš komentar na članak: