Šta će se desiti ako stavite pluteni čep u medicinski alkohol preko noći? (FOTO/VIDEO)

Pluteni čepovi su zaista korisni i mogu se iskoristiti za mnogo ‘uradi sam’ projekata, a ako ste u duši kreativac onda ćete im sigurno naći svrhu. Sjajna stvar je što čepove ne morate skupljati već ih možete kupiti i to po prilično niskim cijenama, a mi znamo nekoliko sjajnih načina kako ih možete koristiti.

Držač za poklopac

poklopac

Poklopci od šerpi obično imaju one tanke, nezgodne ručkice koji se pri tom jako zagriju, a u tome vam mogu pomoći upravo pluteni čepovi. Jednostavno ih stavite u ručku ia vaš problem će biti riješen.

Svijećnjak

svjećnjak2

Ako žlite napraviti romantičnu atmosferu, u nedostatku svijeća možete iskoristiti pluteni čep, a princip je više nego jednostavan. Stavite pluteni čep u medicinski alkohol preko noći, sutradan ga stavite u staklenu teglicu i zapalite. Gorjeće zaista dugo.

Zaštita za parket

parket

Uporno grebete stolicama po parketu? Mi imamo jednostavno rješenje, od pluta isjecite tanke krugove i zalijepite ih na noge stolica i vaš parket će biti zaštićen.

Držač kablova

držač-kablova

Kroz čep probušite pod vije rupice sa obe strane, kroz njih provucite gumicu i zavežite krajeve tako da se ne izvlači. I koristite za čuvanje kablova.

Privjesak za ključeve

privjesak

U nedostatku boljeg svakako će poslužiti. I što je najbolje ako vam ključevi upadnu u vodu neće potonuti.

Držač za slušalice

Držač-za-slušalice

Na vrhu čepa možete probušiti rupicu u koju ćete staviti džek, a slušalice omotajte oko čepa i stavite u džep. Na ovaj način ćete ih lako pronalaziti i neće se zapetljavati.

Izvor: kucica.net

Vaš komentar na članak: