VRAĆENI SJAJ: 12 fantastičnih savjeta za čišćenje vašeg doma

Dom je mjesto gdje se opuštamo, ali također sigurna luka unutarnjeg zadovoljstva. Stoga, učinite da zablista slijedeći niz jednostavnih savjeta.

kupaonica

Kako vratiti stari sjaj drvenoj površini?

Pomiješajte ½ šalice octa sa ½ šalice maslinovog ulja, umočite krpu u mješavinu i obrišite drvenu površinu. Ogrebotine će u potpunosti nestati, a površina će izgledati kao nova.

Kako izbijeliti jastučnice?

Pomiješajte 1 šalicu praška za pranje rublja, 1 šalicu praška za pranje suđa, 1 šalicu izbjeljivača, ½ šalice boraksa i dodajte vrlo malo vruće vode. Namočite i izribajte jastučnice, a potom ih operite uobičajenim putem.

Kako očistiti kuhinjske i kupaonske ormariće?

Pomiješajte 1 žlicu biljnog ulja i 2 žlice praška za pecivo. Smjesu nanesite na krpu i bacite se na posao.

Kako očistiti slavinu ili glavu tuša?

Ocat je idealno sredstvo za otapanje kamenca i uklanjanje vodenih mrlja sa slavina. Natopite slavinu octom i ostavite da stoji 20 minuta, a potom isperite. Ako je kamenac i dalje prisutan, zamotajte tuš ili slavinu u plastičnu vrećicu i ostavite jedan sat. Zatim temeljito isperite.

Kako očistiti peglu za glačanje?

Pokrijte dasku za glačanje papirom i pospite malo soli. Uključite peglu na maksimalnu temperaturu prelazite peglom preko soli. Sva prljavština će nestati brzo i jednostavno.

Kako očistiti plijesan u kadi?

Uzmite malo vate i napravite kuglice veličine jedan centimetar. Umočite ih izbjeljivač, postavite na željeno mjesto i ostavite preko noći. Ujutro uklonite vatice i preostalu plijesan izribajte starom četkicom za zube.

Kako očistiti rešetke na štednjaku i pećnici?

Stavite rešetku u plastičnu vrećicu i dodajte dvije do tri žlice amonijaka. Ostavite 12 sati a potom isperite.

Kako očistiti srebrni pribor za jelo?

Pribor za jelo ćete lako očistiti pomoću kipuće vode, aluminijske folije i soli. Obložite posudu ili sudoper aluminijskom folijom, uspite vruću vodu i sol i uronite pribor. Ostavite da djeluje 30 minuta, a potom ga isperite.

Kako očistiti mikrofibru?

Mrlje s kauča, presvučenog mikrofibrom, najlakše ćete ukloniti pomoću bijele četke i alkohola. Dodajte malo praška za pecivo kako biste neutralizirali neugodne mirise, donosi centarzdravlja.hr.

Izvor: centarzdravlja.hr

Vaš komentar na članak: