KAKO DA AKTIVIRATE SEKTOR NOVCA U DOMU

Kada je riječ o biljkama, povoljne su biljke okruglih, mesnatih listova, dok se biljkom novca u feng-shuiju smatra krasula. Međutim, možete držati i druge biljke, pod uslovom da ih redovno zalijevate, mijenjate zemlju, odstranjujete uvelo i trulo lišće, ili jednostavno dotrajalu biljku bacite i zamijenite novom.

Feng-Shui-Home

Nije preporučljivo držati kaktuse niti biljke špicastih listova koje odašilju otrovne strelice. Takođe, bonsai biljke (biljke patuljastog rasta) ne donose dobru energiju u vaš životni prostor.

Potrebno je napomenuti da nije povoljno u domu držati suve biljke poput suvog cvijeća i suve grane drveta jer emituju mrtvu energiju i privlače lošu sreću.

Biljke držite u jugoistočnom sektoru kuće

Crassula je biljka iz porodice sukulenata i postoje različite vrste:

1. Crassula ovata ‘Jade’
2. Crassula argentea ‘monstrose’, ‘gollum’ & ‘hobbit’
3. Crassula argentea “Finger Jade”
4. Crassula arborescens “Silver Dollar Jade”
5. Crassula portulacea minima “Mini Jade”
6. Crassula ovata “Whirly Bird”
7. Crassula ovata “Lemon & Lime”

biljke

Crasula – još se naziva biljka novca i ona je na prvom mjestu kada je u pitanju energizovanje sektora bogatstva i blagostanja (istok i jugoistok).

Izuzetno povoljne biljke su:

Spathiphyllum – biljka koja je jednostavna za održavanje, ne zahtjeva puno svijetla a osim toga dobro upija negativna zračenja iz elektronskih uređaja.

Schefflera – dekorativna biljka koja raste u visinu (simbolizuje rast i napredak) te takođe ne zahtijeva puno svijetla.

Bambus – simbolizira dugovječnost.

Calathea – sve vrste.

Ficus benjamin – voli jako svjetlo, ali ne podnosi propuh.

Zamioculacas – cvjetnice poput orhideje, božura, narcisa i ljiljana

Ne preporučuju se:

Sve biljke s trnjem ili iglicama poput kaktusa.

Biljke koje imaju oštre listove poput sablji (na primjer palme). One su nepovoljne jer energiju prostora pretvaraju u agresivan oblik.

Ne preporučuju se Agava, Yucca (drvo života), Dracaena, sve palme i Diffenbachia.

Bonsai je simbol sputane prirode i izuzetno štetno djeluje u bilo kojem prostoru.

Biljka “slonova noga” je izuzetno nepovoljna (simbolizuje nazadovanje i spriječen razvoj).

Biljke koje rastu prema dolje (npr. puzavci) predstavljaju nazadovanje.

Suvo cvijeće nema života, ono predstavlja mrtvu energiju i smrt te ga nije dobro držati u prostoru.

Vještačko cvijeće od svile treba redovno čistiti, te svakih 6 do 12 mjeseci zamijeniti novim.

Najpovoljnije mjesto za biljke je istočni, jugoistočni i južni dio doma ili prostorije.

Njegujte svoje biljke, uklanjajte ocvale cvjetove i uvelo lišće, redovno režite grane koje su previše izrasle i dodajte hranjive sastojke u zemlju. Biljke će vam to vratiti svojom ljepotom i pozitivnom energijom.

Najvažnije od svega je održavanje svježeg izgleda biljke, redovno zalivanje i odstranjivanje trulih i suvih listova.

Feng-shui zaista djeluje, ali isključivo kao pravilno korištenje energija. Ne trebate dati ogroman novac feng-shui majstoru, da bi vam rekao kako trebate dobro očistiti dom, a čist dom je pola dobrog feng-shuija.

Pored temeljitog čišćenja doma i bacanja nepotrebnih, starih i oštećenih stvari, potreban vam je kompas da odredite strane svijeta, simboli i aktivatori prostora, koji predstavljaju energije pojedinih sektora.

Svi mi u svom domu imamo dosta aktivatora za koje nismo ni svjesni kako nam mogu donijeti pozitivnu energiju samo ako ih pravilno koristimo, ali često nesvjesno privučemo mrtvu energiju raznim dekoracijama od suvog cvijeća, vještačkim slikama sa negativnim prizorima, posebno ako ih držimo u sektoru bogatstva i blagostanja (jugoistok), pa je takve stvari potrebno odstraniti iz doma.

Još par prijedloga za aktivaciju sektora novca

Da biste aktivirali sektor novca, možete iskoristiti još par stvari: otvoren poklopac na wc-školjki simbolizuje oticanje kućne sreće i prihoda, pa ga treba uvijek držati zatvorenog.

Kupatilo je mjesto otpuštanja negativne i nečiste energije, pa je potrebno vrata toaleta i kupatila uvijek držati zatvorenim, kako pozitivan chi ne bi skretao u te prostorije i odlazio kroz kanalizacione odvode, te tako odnosio svu pozitivnu energiju.

Takođe, slavine koje cure nisu povoljne za prihode doma, pa je potrebno iste odmah popraviti ili zamijeniti drugima.

Zapušeni odvodi takođe zadržavaju i vraćaju negativnu energiju ne dozvoljavajući joj da ističe iz doma, ovo su sve stvari na koje je potrebno obratiti pažnju, tako da aktiviranje jugoistoka nikada neće donijeti željene rezultate ako se ne otklone ovi nedostaci.

Ulazna vrata doma ne smiju da se sučeljavaju sa vratima od kupatila i toaleta, to je najnepovoljnija postavka ulaznih vrata, jer prilikom ulaska u dom prvo što ugledate to su ova vrata, pa sav chi koji uđe, odmah izađe van ili ako su vrata otvorena, sva pozitivna energija odlazi u kupatilo i pretvara se u negativnu energiju. Ovo se najviše odražava na prihode, oticanje novca i osjećaj kao da se novac ne može zadržati u domu.

Kupatilo u sektoru bogatstva, zdravlja i blagostanja nije povoljno, jer ono predstavlja otpadnu energiju, a ovdje treba da je aktivirana energija života, biljke, voda…

Ako je kupatilo nasuprot ulaznih vrata, vrata kupatila uvijek treba držati zatvorenima, mada je najbolje da ih obojite u crveno, postavite vjetrena zvona iznad vrata toaleta ili pored njih visoku biljku koja će skretati chi.

Predsoblje je najvažniji snabdjevač doma chijem, a ako se nalazi u jugoistočnom sektoru, trebalo bi da je obojeno nekom jang bojom (zelena), sa jakim svijetlom. Ispred vrata možete postaviti neku zelenu prostirku. U lijevi ugao pored vrata, gledano iznutra prema van, možete postaviti biljku ili sliku sa motivom vodopada.

Na policu u predsoblju možete postaviti maketu broda na koji ćete staviti nekoliko novčića, bižuterijski nakit i sl. da izgleda kao da je pretrpan blagom, i to okrenut u pravcu ulaza u dnevni boravak, što će simbolizovati bogatstvo koje ulazi u kuću. Predsoblje treba uvijek održavati čistim, bez nagomilane obuće ispred ulaznih vrata.

TA peć predstavlja element vatre i njen položaj u sektoru drveta nije povoljan, jer u interaktivnom ciklusu elemenata vatra uništava drvo, što znači da umanjuje prihode i blagostanje, pa bi je trebala premjestiti. U sektoru drveta se mogu postaviti guste i zdrave biljke, povoljnih oblika listova, kao i akvarijum sa zlatnim ribicama.

U dnevnu sobu, u sjeveroistočnom sektoru koji pripada elementu zemlje, možete postaviti zemljanu vazu, kristale, lampu, svijeće.

Izvor: moj-dom.me

Vaš komentar na članak: