Uz pomoć ovih 5 genijalnih trikova patike će vam biti UVIJEK BIJELE

Dosta ljudi voli da nosi bijele patike, posebno ljeti kada je lijepo vrijeme. Ipak, za razliku od ostale obuće, patike bijele boje je mnogo teže održavati, jer zahtijevaju malo više truda.

Uz pomoć ovih trikova vaša omiljena obuća izgledaće uvijek kao nova:

Četka u ruke

Bijele patike se nikako ne smiju prati u veš mašini. Čak i najnježniji programi mogu da ih oštete. Preporučuje se ručno pranje. Isto važi i za pertle.

bijele-patike (1)

Lak za nokte

Ogrebotine i male nabore na patikama nastale nošenjem mogu se popraviti bijelim lakom za nokte. Na ovaj način ćete momentalno sakriti oštećene dijelove i osvježiti izgled patika.

Šampon vadi fleke

Masne mrlje su možda i najgori problem na bijelim patikama, ali nisu nerješive. Ako slučajno stanete na ulici na motorno ulje ili prospete neku masnu tečnost, rješenje je u šamponu, staroj četkici za zube i toploj vodi.

bijele-patike (2)

Čudo iz kuhinje

Svaka kuća trebalo bi da ima sirće – čarobno sredstvo za uklanjanje mrlja. Umočite krpu u sirće i nježno obrišite parike. Skoro momentalno ćete primjetiti promjenu.

Ne ostavljajte ih na suncu

Bijele patike nikako ne ostavljaje da stoje direktno na suncu. Zbog sunca mogu da požute, poslije čega vam nema pomoći. Zato ih ne ostavljajte na terasi već ih čuvajte u ormariću.

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: