05/12/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Uredite vaš dom u duhu Božića

Svatko od nas zasigurno ima razne ideje o dekoraciji doma za Božić.

Značenje božićnih dekoracija svakako je kreiranje blagdanskog ozračja za sve ukućane, pri čemu će vaš dom ujedno izgledati ljepše. Postoje mnogi načini za dekoriranje doma, a kreiranje vlastitih dekoracija s obitelji pridonijeti će osjećaju zajedništva. Najveća pogreška prilikom uređenja doma postaviti malo dekoracija u svaku prostoriju. Na taj način, vaš dom odaje dojam siromašnog i oskudnog uređenja, što svakako želite izbjeći. Puno bolja opcija je, ako nemate dovoljno ukrasa za cijeli dom, odabrati sobu koju ćete pretvoriti u Božićnu bajku. Rezultati će u tom slučaju biti mnogo učinkovitiji.

Dnevni boravak

Za ukrašavanje dnevnog boravka možete napraviti jednostavne mašne od traka za poklone i pričvrstiti ih na zavjese, kao i zgodnu izložbu plišanih medvjedića obučenih u sezonsku odjeću, odjevenih u kapice i šalove. Ukrasne božićne čarape također će doprinijeti živosti vaših polica i zidova, a što ih je više, to izgledaju veselije.

Osobe s prostranim sobama i velikim prozorima mogu se igrati s mogućnošću uređenja dva ili tri kutka iste prostorije u različitim aranžmanima. Na taj način postići ćete raznolikost, ali i vizualnu atraktivnost.

Blagovaona i kuhinja

Prilikom uređenja blagovaone, sami možete napraviti minijaturno božićno drvce kao dekoraciju za stol. Uzmite 20 cm visok stožac od stiropora ili spužve i stavite na podložak. Oko stošca tankom žicom omotajte crnogorične grančice ili lišće gardenije, a na vrh stošca pričvrstite pribadačom mašnu koju ste napravili od ukrasne trake. Oko njega mrvicama stiropora možete postići napraviti zimski ugođaj i stvoriti malenu zimsku priču.

Kuhinja je još jedna prostorija koju možete lako i efektno okititi ukrasima, i to za malo potrošenog novca. Na primjer, možete kupiti božićne kuhinjske krpe, podmetače za čaše ili izraditi zgodne adventske vijence koje ćete ovjesiti na prozore. Ako vam novac ne predstavlja problem, danas već možete i kuhinjske aparate s tematikom Božića, ili pak cijele setove posuđa.

Spavaća soba

Uz svijeće, važnu ulogu u spavaćoj sobi imaju i različite vrste zimzelenog bilja, poput borovih grančica, božikovine ili imele, a koji se još od rimskih vremena smatraju simbolima životne snage.

Buketi ovakvog bilja smješteni u vaze, dodatno će osvježiti prostor u tmurnim zimskim danima i popraviti raspoloženje, a grane borovine dopunit će atmosferu smirujućim mirisom šume. Takvo bilje služi i za ‘seljenje’ božićne atmosfere u ostale dijelove vašeg stana, poput kuhinje ili spavaće sobe.

Božićno drvce

Ako ste se odlučili stvoriti snježni ugođaj i u vašem domu i božićno drvce možete urediti u tom stilu. Za to će biti dovoljna obična medicinska vata koju raščupajte i ležerno pobacajte po granama. Dodatni efekt snijega postiže se tako da vatu “pošpricate” umjetnim snijegom iz spreja.

Sve ovo navedeno neki su od savjeta kako ukrasiti cijeli svoj dom. Ovog Božića dajte si oduška, pa makar i pretjerali u svemu.

( KucaSnova.com )

Vaš komentar na članak: