TRIKOVI ZA PRANJE FARMERKI: Da budu savršeno čiste a da se ne skupe, ne rastegnu i ne izblijede!

Kako bi farmerke što duže izgledale kao nove, kod pranja i sušenja potrebno je pridržavati se nekih pravila. Pročitajte pomoću kojih trikova ćete očuvati svoj omiljeni par!

 Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

DA LI TREBA DA IH PEREMO?

Iako neki vjeruju da će farmerke izgledati sve bolje što se duže nose, to ne znači da ih nikad ne treba prati. Prljavština i bakterije koje se s vremenom nakupe uništavaju tkaninu. Međutim, ne treba ih prati ni prečesto, dovoljno je na svakih tri do pet nošenja.

ZAŠTITITE BOJU TAMNIH FARMERKI

Klasične tamne farmerke jedan su od najpoželjnijih odjevnih predmeta jer se savršeno kombinuju za svaku prigodu, a mogu se čak nositi i u kancelarijama koji imaju pomalo strog “dress code”. Jedini način da nakon nekog vremena ne izgledaju isprano jeste da ih perete u mlakoj, pa čak i hladnoj vodi.

Ako imate vremena i strpljenja, operite ih onako kako su to činile naše mame i bake – na ruke, prethodno potopljene u hladnoj vodi.

SPRIJEČITE RASTEZANJE DŽINSA NA KOLJENIMA

“Skinny” farmerke mogu izgledati jako zavodljivo, ali ne i kada se rastegnu na koljenima. Zato je potrebno reagovati već kod kupovine ovakvog modela. Kako bi duže vremena mogle da prijanjaju uz nogu na svim dijelovima, uvijek birajte one s rastegljivom likrom.

POSEBAN OPREZ SA UKRAŠENIM MODELIMA

Već nekoliko sezona vrlo su popularne farmerke sa vezom ili šljokicama, biserima, itd. a iste modele nosićemo i ove jeseni. Ovakvi modeli obavezno se peru na ruke, u mlakoj ili hladnoj vodi s nežnim deterdžentom. Kako bi farmerke zadržale svoj oblik, pokušajte da ih ne cijediti previše agresivno.

STOP SKUPLJANJU

Niste se ugojili preko noći, nego su vam se farmerke “stisnule” u mašini. Da vam se to ne bi ponovilo, zaboravite na bilo kakvo izlaganje traperica visokim temperaturama. Perite ih u hladnoj vodi i sušite na vazduhu.

Izvor: zadovoljna.hr

Vaš komentar na članak: