Prati nas na Facebooku! Klik na Like!

Svaki dan pišemo nove stvari

Da vam se veš mašina nikada ne pokvari: Svaka 3 mjeseca treba uraditi ovo!

Advertisement

Svi se pribojavamo da nam, kada kupimo nov uređaj, neće potrajati dugo.

ves-masina

Ranije su uređaji pravljeni da traju gotovo vječno, a sada, čini nam se, do isteka garancije. U slučaju veš mašina, najveći problem jeste tvrda voda, to jest kamenac koji pravi mašini mnogo problema. Još ako se filter ne čisti redovno, šteta može da bude velika.

Uz par odličnih trikova, možete osigurati da vam mašina poživi duže nego što bi inače. Uz to, biće čista, bez smrada i bakterija.

Sirće i soda bikarbona

Alkoholno sirće će dezinfikovati mašinu, pomoći da se ukloni buđ, a kiselina sirćeta ukloniće skorjele tragove od praška za veš ili omekšivača. Ako iz vaše mašine dolaze neprijatni mirisi, onda će soda bikarbona riješiti problem.

Ubacite jednu šolju sirćeta, jednu šolju sode bikarbone, pa pustite jedan prazan ciklus na najvišoj temperaturi. Ova kombinacija je jedan od najmoćnijih čistača, koji se bori protiv kamenca, a samim tim i kvarenja.

Ponavljajte ovaj postupak jednom u tri mjeseca, kako bi mašina radila kao sat!

Sok od limuna

Ako imate problema sa rđom, uključite mašinu na najvišu temperaturu, na program za otkuvavanje. Dodajte dvije čaše ceđenog soka od limuna. Kad mašina završi, ponovite isto, ali nemojte stavljati sok od limuna. Na ovaj način očistićete mašinu od svih nečistoća, uključujući i rđu.

Izvor: likemag.com

loading...

Vaš komentar na članak: