28/05/2017 | Ostalo | Komentari

Sve sastojke imate u kući: Uz ove CAKE više nikada nećete imati mrave i paukove u kući

U ovo vrijeme se većina domaćinstava bori sa najezdom pauka i mrava. A rijetko ko zna da sredstva za borbu sa njima imate u kući.

mravi2

Postoji par caka koje djeluju na ove napasnike, pa ćete ih izbaciti iz kuće kao od šale, a pritom ne morate da se služite otrovnim hemijskim sredstvima.

PAUKOVI

KESTEN

Stariji ljudi kažu da paukovi ne podnose miris kestena, ali ni oraha, pa ih samo treba rasporediti po ćoškovima soba. Ova tvrdnja nije naučno dokazana, ali ne škodi da probate.

CITRUSI

Ako tvrda sa kestenom i nije naučno dokazana, ova jeste. Svaki pauk prezire miris citrusa, pa isjeckajte par komadića nekog voća iz ove grupe i mijenjajte na svakih nekoliko dana.

NOJEVO JAJE

Ovo jaje ispušta specifičan miris od koga paukovi bježe. Ovu metodu rado koriste u Turskoj, a sve što treba da uradite jeste da napravite rupice na vrhu i dnu jajete kako biste iscjedili sadržaj, pa ljusku privežite o konac i objesite negdje, recimo o luster.

pauk

MRAVI

CIMET

Mravi ne vole cimet i pobjeći će od njega glavom bez obzira. Zato locirajte mjesto odakle vam mravi ulaze u kuću i tu napravite liniju od cimeta na podu. Budite uvjereni da neće ni pokušati da je pređu.

KRASTAVAC

Kora krastavca je prirodni otrov za mrave. Ostavite je tamo gdje uočite da se skupljaju i odmah će pobjeći.

SODA I ŠEĆER

Sodu bikarbonu i šećer u prahu pomješajte u istim razmjerama i stavite na mjesto odakle izviru mravi.

Izvor: zena.blic.rs

Vaš komentar na članak: