SUPER TRIKOVI! Evo kako da iskoristite stare čepove od vina (VIDEO)

Čepovi od plute mogu vam biti velika pomoć u domaćinstvu. Ovih 7 trikova će vam olakšati svakodnevicu…

cep-vino

1. Dok kuvate, ugurajte čep ispod ručice poklopca (ukoliko je širina podednakih dimenzija) i moći ćete ga rukama podići, a da ne opečete prste.

2. Stavite čep u malu teglu punu alkohola, poklopite i ostavite da se namače 24 sata. Potom ga izvadite i stavite u prozirnu posudicu otpornu na plamen pa zapalite. Neko vrijeme davaće vam lijepo svijetlo.

3. Isjecite nožem čep na kolutiće i stavite ih ispod nogara stolica, stola ili ormara. Stolice tako neće strugati po parketu, a trajaće duže od kupovnih podmetača.

4. Izbušite čep na dva mjesta, provucite rastegljivu traku i zavežite (kao u videu niže). Dobićete genijalno pomagalo koje će držati kablove na okupu.

5. Čep vam može poslužiti i kao originalan držač za fotografije. Isjecite ga kao u videu, i to je to.

6. Kako biste dobili privezak za ključeve koji ne može potonuti u vodi, uzmite čep, u njega zašrafite vijak sa zatvorenom kukom i na nju objesite ključeve.

7. Stari čep vam može poslužiti i kao držač za slušalice od mobilnog telefona. Rasjecite čep s jedne strane, u to stavite dio na kojem su slušalice pa omotajte kabal oko čepa. Drugi kraj ugurajte u čep.

Izvor: informer.rs

Vaš komentar na članak: