14/12/2015 | Ostalo | Komentari

PUN MESEC POJAVIĆE SE NA BOŽIĆ: Ako želite novac, evo šta da izgovorite tog dana koji smo čekali 38 godina

Posljednji pun Mjesec u ovoj godini pojaviće se na katolički Božić koji se proslavlja 25. decembra po gregorijanskom kalendaru. Ovo je rijetkost, pa se zato preporučuje da ovaj fenomen nikako ne propustite.

Foto-montaža: Tanjug/AP, pixabay.com

Foto-montaža: Tanjug/AP, pixabay.com

Naime, Božićni mjesec će se pojaviti već sa prvim sumrakom i sijaće u punom sjaju čak i malo nakon izlaska sunca. Zbog hladnih decembarskih dana, naziva se još i Hrastov i Hladni mjesec, a zbog toga što je u pitanju posljednji pun Mjesec u godini, poznat je i kao Duga mjesečeva noć.

Pun mjesec nam može donijeti vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Ovaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan ili na destruktivan način, a to zavisi samo od nas.

Na pun Mjesec po narodnom vjerovanju treba uraditi ritual za privlačenje novca. Postoji puno vjerovanja vezana za Mjesec i njegove faze. Vjeruje da će osoba dobiti neočekivani novac, ukoliko izađe napolje tokom punog Mjeseca, a zatim otvori svoj novčanik i devet puta kaže: “Mjeseče napuni moj novčanik”. U roku od nekoliko dana vjeruje se da će osobi doći neočekivana suma novca.

Stari narodi su vjerovali da je Mjesec sačinjen od srebra i zato ima moć da privuče novac.

Ovaj fenomen posljednji put je zabilježen 1977. godine, a neće se ponoviti sve do 2034, upozorava NASA, zato iskoristite priliku i uživajte u rijetkoj pojavi.

Zamislite želju, zatvorite oči i očekujte da će se ona ostvariti.

 

Izvor: telegraf.rs

Vaš komentar na članak: