06/11/2014 | Featured,Ostalo | Komentari

Priznajte da radite ove greške pri čišćenju kupaonice

Budimo iskreni, čišćenje kupaonice nikad nije bilo niti će biti zabavno. Međutim, da biste posao obavili kako treba i izbjegli najčešće pogreške, slijedite upute koje donosimo.

Ne koristite dovoljno ventilaciju

Uključite li ventilaciju prije ulaska u kadu i ostavite li je da radi još 15, 20 minuta nakon tuširanja, budite sigurni da će ukloniti vlagu i smanjiti opasnost od pojave plijesni. Ako u kupaonici nemate ventilaciju, otvorite prozor i učinak će biti isti.

Jednim proizvodom sve čistite

Mislite li da je jedno sredstvo za dezinfekciju dovoljno, razmislite ponovno. Svako područje treba poseban proizvod. Za čišćenje pločica, umivaonika i kade koristite proizvode namijenjene tim površinama, ali za ogledala koristite za to namijenjena sredstva.

Čistite samo pojedine dijelove

Naravno, svi znamo da treba oprati dasku i školjku, no što je s podnožjem? Vanjski dio WC-školjke može biti pun bakterija i prašine kao i unutarnji dio. Pobrinite se da očistite sve i da dezinficirate ručku za povlačenje vode.

WC-četku odmah vraćate na držač

Ako četku odmah vratite na držač, stvarate savršeno mjesto za razmnožavanje bakterija. Nakon što ste očistili školjku, naslonite četku da se ocijedi u školjku. Trebala bi biti sasvim suha prije nego je vratite u držač. Kako biste je očistili, namočite je ili poprskajte antibakterijskim sredstvom, isperite i posušite.

Ne perete zavjesu za tuširanje

Primijetite li čudne naslage i mrlje na zavjesi iznad kade, ne morate je nužno baciti. Jednostavno je operite u perilici rublja. Svakako će duže trajati ako je raširite nakon tuširanja ili kupanja. Ako je mokru ostavite skupljenu, postat će rasadnik bakterija.

Zaboravljate sitnice

Razmislite što sve najčešće dodirujete u kupaonici. Police, ručkice i držače također treba redovito čistiti. Posudice za sapun i čaša u kojoj držite četkicu za zube mogu u perilicu za suđe, ali igračke kojima se djeca igraju dok se kupaju bolje je zamijeniti nego ih pokušavati očistiti.

Izvor: magazin.net.hr

Vaš komentar na članak: