Ovo su pametne opcije telefona za koje još uvijek niste znali – oborit će vas sa nogu!

Svi smo mi svjesni da su pametni telefoni pravo čudo i da su toliko uznapredovali da postoje opcije koje još nismo otkrili. One su tu ali nismo znali kako da ih nađemo i iskoristimo.

Mi ćemo vam danas predstaviti praktične opcije za iOS i Android korisnike kako bi vam pomoći da izvučete maksimum iz svojih telefona.

1.Android režim guest mode

pametne-opcije1

– ukoliko ne želite da druga osoba koja ima pristup vašem telefonu da ima i vašim ličnim podacima dok ga koristi birajte režim gosta (Guest mode) na svom Androidu. Da ga uključite , izaberite User icon smješten u gornjem desnom uglu brzog menija podešavanja (Settings). Onda birajte Guest.

2. Učinite vidljivim sve wi fi lozinke

pametne-opcije

– kada god se negdje povežete na wifi telefon vam zapamti lozinku koju vi vidite u formi tačkica. Postoji jedna aplikacija koja će vam pomoći da učinite vidljivim sve Wi-Fi lozinke koje ste ikada unijeli u telefon. Korisna je kada poželite da je uneste na drugi mobilni uređaj ili laptop.

3.Blokirajte reklame dok se igrate

pametne-opcije2

– najbolji način da vam ne iskaču reklame je da uključite režim aviona. Dok je uključena niti jedna rekla neće vam izaći.

4. Želite da sakrijete svoj broj kada nekoga zovete ili provjeravate

pametne-opcije3

– samo ukucajte *#31#, i tako ćete sakriti svoj broj za sve pozive. Ako trebate samo za jedan određeni poziv onda birajte #31# prije broja koji pozivate.

Izvor: vrijemezavas.info

Vaš komentar na članak: