17/04/2017 | Fotogalerije,Ostalo | Komentari

Ovdje su kuće kao iz bajke: Uske ulice, cvijetne terase i jedinstvena arhitektura! (FOTO)

Kolmar je mali grad u Francuskoj i smatra se jednim od najromantičnijih mjesta na svijetu. Mnogi posjetioci ističu da je to mjesto gdje se osjećate kao da ste u bajci.

colmar-grad-iz-bajke-1

Svojim izgledom, Kolmar podsjeća na zgrade i kuće koje smo navikli da viđamo na stranicama knjiga o bajkama. Samo što u ovom slučaju priča ne počinje “Bio jednom jedan grad Kolmar…”, već taj grad zaista postoji.

Nalazi se u Francuskoj, regija Alzas i područje Gornje Rajne. Smješten je tačno ispod istočnog podnožja planine Vogezi, a kroz grad prolazi rijeka Lauuh, koja je kanalom povezana sa rijekom Rajnom.

Izvandredno očuvane zgrade i istorijsko naslijeđe ovog grada, čini ga jednim od najljepših na svijetu. Njegov centar već je stavljen u zaštićeno područje. Posjeduje jedinstvene arhitektonske spomenike i muzeje, zbog čega ga turisti opsjedaju tokom svakog godišnjeg doba.

Odlikuje ga poseban šarm, a dok hodate kroz njegove ulice čini vam se da ste zalutali u neko prošlo davno vrijeme. Ne, prinčevi na bijelim konjima ne postoje, ali se nikada ne zna! Moguće da u tim simpatičnim, uskim ulicama naiđete na svog princa iz savremenog doba.

SONY DSC

Grad ćete najbolje upoznati istraživanjem. Dok budete šetali simpatičnim ulicama, osjećaćete se kao da zauvijek pripadate tamo.

Ono što bi trebalo da posjetite jeste muzej Unterlinden, jedan od najprestižnijih francuskih i međunarodno poznatih muzeja, kao i Dominikansku crkvu. Osim toga, lijepo je iskustvo vidjeti i Bartholdi u rodnoj kući vajara Frederika Ogista Bartoldija koji je dizajnirao čuveni Kip slobode u Njujorku. Tu su i Muzej igračaka i Muzej nacionalne istorije i etnografije.

Ne možete zaobići ni Gradsku skupštinu koja je napravljena još u 18. vijeku.

colmar-grad-iz-bajke-18

Nezaobilazna ruta je La Petit Venis (La Petite Venise) deo grada sa starim ribarskim kolibama i vrbama poređanim uzduž kanala. Taj deo je odlično mesto da isprobate francusku kuhinju.

Izvor: koktel.net

Vaš komentar na članak: