03/03/2019 | Ostalo | Komentari

Ona svake večeri privija jedan list kupusa na grudi: Nezamjenljiv ruski narodni lijek koji i doktori preporučuju!

Pomaže čak i kod otečenih zglobova, upornih migrena i visoke temperature

kupus2

Da li ste znali da je najbobičnija glavica svježeg kupusa neverovatan lek koji u Rusiji čak i doktori za neka stanja preporučuju umjesto tableta.

Osim što je nezamjenljiv u našoj kuhinji, postoji način da ih koristite i u liječenju. Pravilnom upotrebom izvući ćete sve medicinske dobrobiti kupusa, a evo kod kojih tegoba najviše pomaže:

Povrede i modrice

Ako ste se udarili ili pali, pa imate bolni otok ili masnicu, pred spavanje privijte list kupusa na povređeno mjesto i pričvrstite zavojem. Do ujutro bi otok trebalo da spadne, a bol ili masnica znatno da se umanje ili čak potpuno nestanu.

Važna napomena: Ukoliko vas nakon privijanja kupusa povređeno mjesto boli još više, hitno se obratite ljekaru, jer postoji mogućnost da je došlo do naprsnuća.

Ujedi insekata

Kod bola i otoka nakon ujeda pčele, ose ili stršljena značajno će vam pomoći list svježeg kupusa. U ovom slučaju se ponaša kao magnet – uvlači toplotu i bol sa mjesta ujeda u sebe.

Glavobolja i temperatura

List kupusa ima moć da izvuče tešku glavobolju i snizi povišenu tjelesnu temperaturu. Položite kupus na čelo tako da obuhvatite i sljepoočnice, pa pričvrstite zavojem ili pamučnom krpom. Rusi kupusom liječe i migrenu!

Bol u dojkama

Tokom dojenja i laktacije, žene često pate od otoka i osjećaja nadutosti u grudima. Budući da trudnice i dojilje moraju da izbjegavaju lijekove, narodna medicina je sve što im preostaje!

Ruskinje ovaj problem rješavaju tako što velike, dobro oprane listove kupusa kojima su odsekle debelo korijenje i blago ih izlupkale tučkom za meso, privijaju na otečene dojke i drže što duže. Ovaj metod je odličan i kod mastopatije (displazije dojki, odnosno promena u tkivima) i bola u dojkama pred menstruaciju.

Napomena: Prije korišćenja lista kupusa u svrhu liječenja, morate da ga operete ključalom vodom (kratko ga potpite), a zatim i osušite.

Izvor: stil.kurir.rs

Vaš komentar na članak: